aA
Trečiadienį, apie 10 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad J. Karoso gatvėje į apšvietimo stulpą atsitrenkė automobilis BMW, vairuotojas bando nuvažiuoti iš avarijos vietos. Skambinęs žmogus teigė, kad šis automobilis ką tik vos nepartrenkė moters.
Iš avarijos vietos pabėgęs 17-metis BMW vairuotojas apsiverkė policijoje
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Atvykę policijos patruliai rado avarijos vietą, o už keliolikos metrų atrado ir sudaužytą automobilį „BMW-325“. Vairuotojas buvo dingęs, tačiau buvo palikti atidaryti automobilio langai, o priekinėse vairuotojo pusės durelėse buvo rasta piniginė su asmens dokumentais, išduotais nepilnamečiui Karoliui (gim. 1997 m.).

Nustačius, kad automobilis priklauso Karolio mamai, abiem buvo pasiūlyta atvažiuoti į Kelių policijos biurą.

Čia paaiškėjo pabėgimo priežastis. Ašarojantis vairuotojas paaiškino, kad jis neturi vairuotojo pažymėjimo (turi tik AM kategoriją) todėl po avarijos sutriko ir metęs mašiną išėjo ieškoti pagalbos. Grįžęs mašinos neberado. Ji buvo nuvežta į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Sprendžiant pagal dokumentus, bėglio mama mašiną įsigijo tik prieš dvi savaites. Mašina neregistruota, be techninės apžiūros ir draudimo.

Pagal lipdukus ant mašinos ir morkų spalvos ratus, galima spręsti, kad tai dažnas šonaslydžio ar slalomo varžybų dalyvis. Išaiškėjo, kad šį automobilį jaunuoliui rugpjūčio viduryje pardavė uostamiesčio šoninio slydimo entuziastas. 

Uostamiesčio šonaslydžio bendruomenė tokius jaunojo vairuotojo veiksmus pasmerkė.

17-mečio nelaukia visa įstatymo rūstybė už pabėgimą iš įvykio vietos. Kadangi jam dar nėra 18-os, teisme jis gali būti nubaustas puse minimalios baudos. Jeigu suaugusiam žmogui už pabėgimą iš avarijos vietos gresia 4000-5000 litų bauda, tai nepilnametis bus baudžiamas 2000 litų bauda. Tiesa, ši suma gali padidėti dėl aibės kitų pažeidimų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.