aA
Ikiteisminis tyrimas dėl rugpjūčio 10 dieną Anykščiuose Liudiškių ir Ladigos gatvių sankryžoje įvykusios tragiškos avarijos, kurios metu 15–mečio A.Vienuolio progimnazijos moksleivio vairuojamas motociklas trenkėsi į automobilį, gali baigtis niekuo.
Mirtina avarija gali likti tik sąžinės reikalu – motociklininkas per jaunas teismui
© Utenos apskr. VPK

Sunkią galvos traumą eismo įvykio metu patyręs ir komos būsenos Vilniaus Santariškių klinikose gydytas motociklo keleivis, Anykščių J.Biliūno gimnazijos 16 metų moksleivis, mirė praėjus beveik dviems savaitėms po avarijos.

Kaip „Anykštai“ sakė Utenos rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Čekuolis baudžiamoji byla bus nutraukta, jeigu avarijos kaltininku būtų pripažintas motociklą vairavęs 15 metų jaunuolis.

„Tiek baudžiamoji, tiek administracinė atsakomybė už eismo įvykius yra taikoma asmenims tik nuo 16 metų amžiaus“, - paaiškino G.Čekuolis.

Mirtina avarija gali likti tik sąžinės reikalu – motociklininkas per jaunas teismui
© Utenos apskr. VPK
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.