aA
Artėjančios parlamento rudens sesijos darbai kitą savaitę Seime bus aptariami su prezidente Dalia Grybauskaite, sako parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė.
Dalia Grybauskaitė, Loreta Graužinienė
Dalia Grybauskaitė, Loreta Graužinienė
© DELFI / Kiril Čachovskij

Ji tikisi sesiją pradėti ramiai, o artėjančių savivaldos rinkimų emocijas prognozuoja prasiveršiant, kai bus tvirtinamas kitų metų biudžetas.

„Rugsėjo 8 dieną yra Seimo valdyba, į Seimo valdybą atvyksta Lietuvos Respublikos prezidentė, mes aptarsime šios sesijos prioritetus, tai rodo, kad tikrai ruošiamės labai rimtai sesijos darbui“, - Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

Paklausta apie buvusius nesutarimus su D.Grybauskaite, Seimo pirmininkė tvirtino, kad visi trys valstybės vadovai dirba atsakingai ir sutelktai.

Anot L.Graužinienės, Seime didesnės emocijos prieš rinkimus yra neišvengiamos.

„Galbūt tikrai bus daugiau aistrų kitų metų vasario, sausio mėnesiais, gal gruodžio pabaigoje, ypač kai biudžetą tvirtinsime, nes artėja savivaldos rinkimai ir merus rinksime tiesiogiai. Be abejo, bus emocijų, bus užsidegimo, bus daug kalbų, tai yra neišvengiama, tai yra parlamentas ir tai yra gerai, nes parlamentarai ir atstovauja mūsų žmonėms“, - dėstė ji.

Savivaldybių tarybų rinkimai, kuriuose pirmąkart gyventojai merus rinks tiesiogiai, numatomi 2015-ųjų vasarį.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.