aA
Rugpjūčio 30 d., 22.24 val., Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Širvintų rajono Musninkų seniūnijos miškuose pasiklydo du vyrai ir viena moteris.
Sutemus miške ima daugėti keistų šešėlių
Sutemus miške ima daugėti keistų šešėlių
© Shutterstock nuotr.

Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai nedelsdami pradėjo, kaip buvo manoma, pasiklydusių grybautojų paieškos veiksmus. Paiešką iš dalies palengvino tai, kad paklydėliai turėjo veikiančius mobiliojo ryšio telefonus. Tik bėda – „grybautojai“ buvo per daug pavartoję alkoholio, todėl jiems labai sunkiai sekėsi orientuotis aplinkoje ir nurodyti savo būvimo vietą, praneša Širvintų r. policija.

Po penkias valandas trukusių paieškų, pareigūnams visą laiką bendraujant telefonu su paklydėliais, „grybautojams“ pavyko išeiti iš miško. Vienas iš „grybautojų“ jau sunkiai laikėsi ant kojų ir be draugų pagalbos negalėjo paeiti. Tik tokia jo būsena buvo ne nuo nuovargio, o nuo alkoholio.

Pasak paieškos veiksmus koordinavusio Širvintų r. Viešosios policijos skyriaus viršininko Vlado Butkaus, pareigūnams šypsenas sukėlė surastų „grybautojų“ atsakymas į klausimą, kur grybai. Pasirodo, jie ne grybavo, o... žvejojo.

Policija pataria: eidami grybauti, visada pasiimkite mobiliojo ryšio telefoną, jei einate grybauti vienas, giminaičiams būtinai pasakykite, į kokį mišką išėjote, jei miške pasiklydote – nelaukite nakties ir pagalbos kreipkitės nedelsiant.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.