aA
Kalėjimų departamentui vadovaus iki šiol direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjęs Saulius Vitkūnas. Kaip pranešė Teisingumo ministerija, 42 metų S.Vitkūnas Lietuvos įkalinimo įstaigų sistemos vadovu paskirtas po to, kai laimėjo konkursą šioms pareigoms užimti.
Kai vasario pabaigoje dvejus metus Kalėjimų departamentui vadovavęs Rimvidas Kūgis perėjo dirbti į Registrų centrą, S.Vitkūnas buvo paskirtas laikinuoju departamento direktoriumi.

Naujasis direktorius kaip vieną iš strateginių veiklos krypčių nurodė valstybės įmonių prie pataisos namų veiklos gerinimą ir reformas. Tai susiję su kuo didesniu nuteistųjų skaičiaus įdarbinimu. Taip pat naujasis direktorius pažymi ir būtinybę kuo labiau vystyti probacijos - alternatyvių bausmių naudojimo ir grąžinimo į visuomenę - sistemą.

Naujasis direktorius yra studijavęs socialinį darbą Vytauto Didžiojo universitete, kur įgijo magistro laipsnį, vadybos įgūdžius tobulino tarptautiniuose kursuose Vengrijoje, turi pedagoginio darbo patirties.

Kalėjimo departamento sistemoje S.Vitkūnas dirba jau beveik dešimt metų.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 15 įkalinimo įstaigų. Kalėjimų departamentui yra pavaldžios penkios regionų pataisos inspekcijos, kurių sudėtyje yra 48 teritorinės pataisos inspekcijos.

Prie penkių pataisos įstaigų veikia valstybės įmonės, kurių paskirtis - įdarbinti nuteistuosius. Vilniuje veikia ir Kalėjimų departamento mokymo centras, kuriame kasmet apmokoma maždaug po du šimtus naujų darbuotojų. Kvalifikaciją šiame centre kasmet kelia per tūkstantį pareigūnų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.