aA
Jei tik galėtų, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas mielai nuverstų ir kitus pasaulio diktatorius, pavyzdžiui, Šiaurės Korėjos lyderį Kim Čen Irą. Taip viename rinkimų kampanijos renginyje premjeras trečiadienį reagavo į klausimą, kodėl dalyvavo Irako kare prieš Saddamą Husseiną, tačiau nesiima veiksmų prieš kitus diktatorius.
T. Blairas atsakė: "Aš negaliu, tai paprasčiausiai neįmanoma. Aš labai mielai atsikratyčiau Mugabės (Zimbabvės prezidento - DELFI), aš mielai atsikratyčiau to tipo Šiaurės Korėjoje, kuris iš tikrųjų yra baisiausias, žiauriausias diktatorius, bet aš - ne visagalis".

Trečiadienį britų rinkimų kampanijoje prasidėjo naujos diskusijos dėl Irako karo teisėtumo. Televizijos stočiai BBC ir kitoms žiniasklaidos priemonėms buvo pateiktas svarbaus vyriausybės patarėjo slaptas dokumentas, kuriame jis prieš pat invaziją įspėjo, kad karas Irake gali būti neteisėtas. Šis patarėjas lordas Goldsmithas 2003 metų kovo 7 dieną T. Blairui rašė: "Aš ir toliau laikausi nuomonės, kad saugiausias teisinis veikimo būdas būtų dar viena rezoliucija (JT Saugumo Tarybos), kuri leistų naudoti jėgą". Tačiau ši rezoliucija nebuvo priimta.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.