aA
Palangos policija aiškinasi, kas galėjo padegti du kurorto vicemero Mindaugo Skritulsko automobilius. Žmonės per incidentą nenukentėjo. Tiriant šį nusikaltimą pareigūnai apklausė miesto Tarybos narius bei Palangos merą.
ugnis, liepsna, gaisras, karštis
© Corbis
Teisėsaugos pareigūnai teigia kol kas neišsiaiškinę, kas Palangoje ketvirtadienio naktį sudegino kurorto vicemero Mindaugo Skritulsko automobilius.

"Dabar reikalingas ilgas ir kruopštus darbas, nes padegėjas už rankos nebuvo pagautas", - sakė Palangos miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Arūnas Dagilis.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 2 val., Palangoje, Bangų gatvės 6 namo kieme, buvo pastebėti degantys kurorto vicemero Mindaugo Skritulskio automobiliai "Mercedes Benz" ir "Volvo". Atvykus ugniagesiams automobilių priekiai degė atvira liepsna.

Vicemeras žalą įvertino 40 tūkstančių litų. Automobiliai sugadinti nepataisomai - sudegė priekinės padangos, išdegė variklių skyriai, apdegė priekiniai sparnai, išsilydė bamperiai ir kitos plastmasinės detalės, nuo karščio sutrūkinėjo stiklai, aprūko salonai.

Neoficialiomis žiniomis, įtarimo šešėliai labiausiai temdo skandalais pagarsėjusioje J.Basanavičiaus gatvėje dirbančių verslininkų vardą, penktadienį rašo dienraštis "Vakarų ekspresas".

Beveik neabejojama, kad automobiliai buvo padegti. Dėl šio įvykio Palangos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už šį nusikaltimą gresia iki penkerių metų nelaisvės.

Minėtą išpuolį terorizmo aktu pavadinęs meras P.Žeimys teigė, kad dabar pats bei tarybos nariai nesijaučia saugūs. "Aš jų veidus (tarybos narių - BNS) mačiau ir dar šiandien žmonės yra sukrėsti šio įvykio. Kiekvienas vaikšto ir dar apsižvalgo, nes su bet kuriuo tarybos nariu gali būti pasielgta panašiai", - teigė meras.

Tačiau P.Žeimys teigė dėl šio išpuolio papildomų apsaugos priemonių nesiėmęs ir nesikreipęs į policiją dėl tarybos narių apsaugos.

Meras taip pat teigė, jog baiminasi, kad mieste neįvyktų daugiau panašių banditizmo ar terorizmo išpuolių. "Visko gali būti ir tam reikia pasiruošti", - teigė meras.

Tuo tarpu Valstybės saugumo departamento pareigūnai patikino, kad jokių grėsmių Palangos miestui nėra ir gyventojai gali jaustis saugūs.

Ketvirtadienį Palangos miesto Apylinkės prokuratūroje buvo apklausti beveik visi Tarybos nariai bei kurorto meras Pranas Žeimys. Į prokuratūrą valdininkai ir politikai nuvyko po to, kai Tarybos posėdyje nagrinėjo tris klausimus, susijusius su pagrindinėje kurorto "aukso gysloje" - J.Basanavičiaus gatvėje - dirbančių verslininkų veikla.

Ketvirtadienį Palangos miesto Taryba nusprendė nukelti J. Basanavičiaus gatvės rekonstrukcijai trukdantį vieną prekybos kioską, apriboti laikinų įrengimų leistiną aukštį bei padidinti baudas už prekybos taisyklių pažeidimus ir pakeisti miesto tvarkymo taisykles.

Viena iš versijų yra ta, jog vicemero automobilių padegimas gali būti susijęs su minėtais sprendimais dėl kurorto verslininkų veiklos apribojimo.

"Visur ir visą laiką dėl J.Basanavičiaus gatvės vyko ginčai, nesusipratimai, užgauliojimai. Niekas nenori ledų pardavinėti Jūratės gatvėje, niekas nenori ant batuto šokinėti mokyklos stadione, visi nori į J.Basanavičiaus gatvę. Nors žmonės ir negrasino, bet matydami, kad sprendimas ne jų naudai, bando įbauginti ir terorizuoti žmones, kurie priima sprendimus", - svarstė P.Žeimys.

"Policijos garbės reikalas nustatyti, kodėl prieš Tarybos posėdį užsidega vicemero automobiliai," - sakė pats M. Skritulskas.

Palangos meras P. Žeimys savo pavaduotojo turto sunaikinimą pavadino teroro aktu.

M.Skritulskas Palangos miesto savivaldybės tarybos nariu tapo 2000 m., miesto mero pavaduotoju paskirtas 2003-iųjų balandį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.