aA
Arizonos Finikso mieste užkietėję nusikaltėliai buvo aprengti rožinės spalvos apatiniais drabužiais. Tokios spalvos aprangą kaliniai turėjo vilkėti, kol iš perpildyto kalėjimo ėjo į naują laisvės atėmimo įstaigą.
Apvilkti nusikaltėlius šokiruojančiais apatiniais sugalvojo Joe Arpaio - griežčiausias Amerikos šerifas.

"Nusprendžiau pravesti juos gatve, kad visi juos galėtų matyti. Dabar visi žinos, kas atsitinka žmonėms, pažeidusiems įstatymą", - teigė jis.

Maždaug trijų kilometrų atstumą tarp kalėjimų ėjo daugiau kaip 700 kalinių, pasipuošusių tik tatuiruotėmis ir rožiniais drabužiais. Jų kojos buvo supančiotos grandine, o rankos surakintos antrankiais.

Atvykus į naujus maksimalios apsaugos namus, įvyko atidarymo ceremonija, per kurią vienas kalinys prakirpo rožinę juostelę.

Einančius kalinius akylai saugojo ginkluoti sargybiniai, policijos sraigtasparniai, raitoji policija, pareigūnai su šunimis ir snaiperiai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.