Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį po strategijos pristatymo žurnalistams sakė, kad joje numatyti variantai ir su atomine elektrine, ir be jos. Jis kol kas nekonkretizavo, koks variantas Lietuvai būtų palankesnis.

„Šiuo metu toje studijoje yra nurodyti keli variantai ir aš manau, kad ta studija bus pristatyta toliau Energetikos ministerijoje, su ta studija susipažins ekspertai, visuomenė ir po to bus galima priimti sprendimus, kuris kelias yra pats teisingiausias“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Ministras pirmininkas, paklaustas, kada galėtų būti priimti sprendimai dėl atominės elektrinės statybų, teigė, kad darbai dėl AE vyksta lygiagrečiai.

„Aš manau, kad dėl atominės elektrinės dirbama lygiagrečiai. Čia yra projektas, kuris turi apimti kelias valstybes, kaip žinote, Energetikos ministerija dirba su „Hitachi“ kompanija, taip pat pradėti pokalbiai su Latvija, nes reikalingi partnerių pritarimai“, - aiškino premjeras.

Jis, paklaustas, koks scenarijus Lietuvai būtų palankiausias, teigė, kad tokių yra keli: „Keli scenarijai yra labai palankūs“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)