„Minske įvykusio Muitų Sąjungos lyderių, Ukrainos prezidento ir Europos Komisijos atstovų susitikimo metu susitarta dėl trišalių konsultacijų tiekiant rusiškas dujas pratęsimo. Todėl mums nesuprantamos kai kurių Ukrainos politikų replikos, neva Rusija ketina nutraukti dujų tranzitą į Europos Sąjungos (ES) šalis. Šias mes tegalime vadinti neturinčiais jokio pagrindo bandymais dezinformuoti Europos dujų vartotojus", - nurodoma dokumente.

Taip pat ministras pridūrė, kad Rusija pasirengusi išsaugoti savo patikimos partnerės reputaciją ir vykdyti sutartimi patvirtintus savo įsipareigojimus „nepriklausomai nuo dabartinių politinių aplinkybių vienoje ar kitoje šalyje".

„Esame atviri konstruktyviam dialogui su visais suinteresuotais partneriais, taip pat ir atsakingais Ukrainos atstovais", - nurodo ministerija.

Dar trečiadienį Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas pareiškė, kad „Gazprom" pasirengęs nutraukti dujų tranzitą per Ukrainos teritoriją į Europą. Premjeras Kijeve pareiškė žinąs „apie Rusijos planus šią žiemą blokuoti dujų tranzitą į ES".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)