aA
Ketvirtadienį sostinės Salomėjos Nėries skverelyje moksleiviai nuo statinės išsakys, ką galvoja apie mokyklą. "Pasisakymai nuo bačkos" įtraukti ne tik į "Veiksmo savaitės" dalyvių dienotvarkę - juose žada dalyvauti švietimo ir mokslo ministras.
mikrofonas, garsas, kalbėti
© Corbis
Pasak renginio organizatorių, angliško Hide parko tradicija paremtame renginyje mokiniai bus kviečiami atvirai kalbėti apie savo rūpesčius. Ir nesvarbu kaip - dainomis, eilėmis, tiesiogiai pasislėpus už širmos ar leidžiant pasisakymo įrašą.

Sekmadienį Lietuvos mokyklose prasidėjusios "Veiksmo savaitės 2005" tikslas - kurti draugišką mokymosi aplinką, bendradarbiaujančią mokyklos bendruomenę, kuri būtų patraukli mokyklos nelankantiems vaikams.

Tikimasi, kad neformaliose akcijose dalyvaus per 70 tūkst. mokinių, kurie siūlys, kaip keisti mokymosi aplinką, kad per dvylika metų mokykloje pavyktų pasiekti geresnių rezultatų.

Penktadienį į baigiamąjį "Veiksmo savaitės 2005" renginį Švietimo ir mokslo ministerijoje susirinkę apskričių atstovai aptars iškeltas problemas. Galimus jų sprendimo būdus moksleiviai išdėstys rezoliucijoje.

Idėja organizuoti pasaulinę "Veiksmo savaitę" gimė 2000-aisiais Pasaulio švietimo forume Dakare (Senegalas). Jo metu 164 šalių, tarp jų ir Lietuvos, atstovai susitarė iki 2015 metų pasiekti, kad visi vaikai gautų kokybišką išsilavinimą.

Pirma visuotinė "Veiksmo savaitė" Lietuvoje buvo surengta pernai pavasarį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.