aA
Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-ilas (Kim Čen Iras) neatvyks į Maskvą dalyvauti pergalės Antrajame pasauliniame kare 60-mečio iškilmėse, į kurias susirinks daugelio pasaulio šalių atstovai, tarp jų JAV prezidentas George'as W.Bushas, pranešė trečiadienį Pietų Korėjos ministras pirmininkas. Jis teigia, kad jį apie tai informavo šiaurinės kaimynės Užsienio reikalų ministerija.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-ilas
© AFP/Scanpix
Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas nepatvirtino premjero pareiškimo, tik pažymėjo, kad diplomatinė žinyba neinformuota apie Šiaurės Korėjos planus dėl minėto renginio Maskvoje.

Antradienį Lee Hae-chanas grįžo į Seulą iš Džakartos, kur per ten vykusį Azijos ir Afrikos viršūnių susitikimą sekmadienį bendravo su Šiaurės Korėjos Nacionalinės asamblėjos vadovu Kim Yong-namu (Kim Jong Namu).

Tai buvo pirmasis tokio aukšto lygio dviejų Korėjų atstovų susitikimas nuo 2000 metų, kai Pchenjane susitiko tuometinis Korėjos Respublikos prezidentas Kim Dae-jungas (Kim Dedžungas) ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-ilas.

Pasak Lee Hae-chano, Džakartoje Kim Yong-namas jam pranešęs, jog Pchenjanas dar nenusprendė, ar jo atstovai vyks į Maskvą, kur turėtų susirinkti apie 60 šalių vadovai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.