aA
Vis daugiau vokiečių niūriai žvelgia į priekį ir jaučia didesnį nerimą dėl savo ateities, rodo naujausia projekto "Perspektive-Deutschland" atlikta apklausa, kuri buvo paskelbta trečiadienį.
Priešais Brandenburgo vartus Berlyne stovi tradicinės naujametės  ledo skulptūros.
Priešais Brandenburgo vartus Berlyne stovi tradicinės naujametės ledo skulptūros.
© AFP/Scanpix
Vis mažiau vokiečių patenkinti gyvenimu. Šis rodiklis, kuris paprastai būdavo aukštas, nepaliaujamai mažėja. 2003 metais savo gyvenimu patenkinti buvo 65 procentai respondentų, o 2004-aisiais - jau 60 procentų.

Mažiau nei trečdalis apklaustųjų mano, kad Vokietijoje po 5-10 metų žmonės gyvens gerai. Beveik kas antras (42 procentai) respondentas nerimauja, jog gali prarasti darbą, o daugiau nei pusė (60 procentų) galvoja, kad jų finansinė padėtis blogėja.

Vis mažiau vokiečių patenkinti ir gyvenamąja aplinka. Per metus patenkintų vieta, kurioje gyvena, sumažėjo nuo 76 iki 72 procentų. Geriausiai savo miestą vertina Miuncheno ir Štutgarto gyventojai.

Projekto "Perspektive-Deutschland" iniciatorių duomenimis, jų rengiama internetinė apklausa - didžiausia pasaulyje. Nuo 2004 metų rugsėjo vidurio iki 2005 metų sausio pradžios vykusiame tyrime dalyvavo daugiau nei 500 tūkst. žmonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.