aA
Aldonos Balsienės dalyvavimas profesinės sąjungos „Solidarumas“ prezidiumo posėdžiuose Seimo etikos ir procedūrų komisijai kelia rimtų abejonių ir ji primygtinai rekomenduoja nutraukti santykius, keliančius abejonių, bei nesilankyti „Solidarumo“ prezidiumo posėdžiuose.
Aldona Balsienė
Aldona Balsienė
© ELTA
Etikos ir procedūrų komisijos nariams abejonių kėlė „Solidarumo“ prezidiumo protokoluose užfiksuoti balsavimo rezultatai, iš kurių būtų galima susidaryti įspūdį, kad A. Balsienė, net ir tapusi Seimo nare, balsavo „Solidarumo“ prezidiumo posėdžiuose. Tačiau A.Balsienė išsigynė, kad „Solidarumo“ vadovybės posėdžiuose ji lankosi tik svečio teisėmis.

Komisijos nariams dvejonių sukėlė ir tai, kad A.Balsienės duktė turi akcijų įmonėje, kuri administruoja „Solidarumo“ turtą.

„Tie faktai, kurie buvo patikrinti, leidžia teigti, kad Seimo narė sukėlė rimtų abejonių dalyvaudama „Solidarumo“ prezidiumo posėdžiuose, kuriuose buvo svarstomi teisiniai klausimai, susiję su šeimos narių turtu. Komisija primygtinai rekomenduoja nutraukti santykius ir nesilankyti prezidiumo posėdžiuose“, - sakė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algirdas Monkevičius.

Seimo etikos ir procedūrų komisija pasikvietusi A.Balsienę taip pat rinko papildomą informaciją, ar ši parlamentarė kelionės į Japoniją metu neatstovavo profesinių sąjungų susivienijimui „Solidarumas“.

„Komisija nenustatė faktų, kad A.Balsienė pažeidė reikalavimus draudžiančius Seimo nariui teisiškai atstovauti profesinę sąjungą“, - sakė A.Monkevičius.

Komisijos posėdyje A.Balsienė piktinosi, kad jos, kaip Seimo narės, kelione kolegos abejoja.

„Mane, kaip Seimo narį, žemina, kad Seimo nariai abejoja Seimo valdybos sprendimu“, - sakė ji, prašydama, kad į komisijos posėdį būtų pakviestas Česlovas Juršėnas ir patvirtinta, kad kelionės detalės su valdyba buvo suderintos.

Seimo etikos ir procedūrų komisija šiuos klausimus svarstė paprašyta kitos Seime veikiančios komisijos, kuri turi išsiaiškinti, kaip ir kodėl Seimo nariai A.Balsienė ir J.Ramonas laiku neatsisakė su Seimo nario mandatu nesuderinamų pareigų. Ši komisija artimiausiu metu turėtų baigti formuluoti išvadas.

Seimas gavęs išvadas turės apsispręsti, ar nutraukti A.Balsienės ir J.Ramono, kaip Seimo narių, įgaliojimus.

J.Ramonui mandato netekti gresia ir dėl riaušių 2003 metais organizavimo. Generalinio prokuroro prašymą leisti patraukti J.Ramoną baudžiamojon atsakomybėn svarstanti komisija savo išvadas tikisi pateikti ketvirtadienio ryte.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.