aA
Baltarusijos sostinės Lenino rajono teismas trečiadienį priėmė sprendimą dėl penkių šalies ir 13 Rusijos piliečių, kurie antradienį buvo sulaikyti per nesankcionuotą opozicijos akciją. Visiems sulaikytiesiems buvo iškeltos administracinės bylos.
Šioje akcijoje, kuri buvo skirta Černobylio katastrofos 19-osioms metinėms, taip pat dalyvavo ir Ukrainos piliečiai. Minsko omonininkai sulaikė 34 žmones, tarp jų - penkis ukrainiečius ir 14 rusų. Paaiškėjo, kad tarp sulaikytų Rusijos piliečių yra jaunimo organizacijų "Gynyba", "Einantys be Putino" atstovų, taip pat du žurnalistai iš Maskvos.

Sulaikytieji trečiadienį buvo atvežti į teismą dviem autobusais. Jų tikslus skaičius kol kas nežinomas, kadangi vieno iš autobusų stiklai buvo tamsinti.

Keturiems kaltinamiesiems teismas skyrė areštą nuo 10 iki 12 parų, vienam - baudą. 13 Rusijos piliečių nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis nuo 5 iki 15 parų.

Pagal Baltarusijos įstatymus, teismas gali nubausti masinių nesankcionuotų akcijų dalyvius didelėmis piniginėmis baudomis arba administraciniu suėmimu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.