aA
Praėjusį dešimtmetį bankrutavusio EBSW koncerno veiklą tirianti laikinoji parlamentinė komisija siūlo neigiamai įvertinti šalies teisėsaugos, ypač prokuratūros darbo efektyvumą tiriant minėto koncerno veiklą. Komisija trečiadienį vykusiame posėdyje nusprendė siūlyti Seimui papildyti sausio viduryje priimtą nutarimą, kuriuo komisijai buvo pavesta iki šių metų sausio mėnesio pateikti išvadas dėl EBSW veiklos.
Nijolė Steiblienė
Nijolė Steiblienė
© ELTA (T.Černiševo nuotr.)
"Iš prokuratūros gauti atsakymai apie tirtas su EBSW susijusias bylas komisijos netenkina, todėl turime įvertinti ir šios institucijos veiklos efektyvumą tiriant EBSW veiklą", - po komisijos posėdžio sakė jos narė socialliberalė Nijolė Steiblienė.

Komisija taip pat nutarė, kad būtina įvertinti ne tik pasekmes, kurias dėl EBSW veiklos patyrė šalies bankų sektorius, bet ir pramonė.

EBSW koncerno veiklą tirianti laikinoji parlamentinė komisija taip pat ketina nustatyti visus su EBSW susijusius asmenis, kurie iki šiol dirba valstybės ir savivaldos institucijose.

Tačiau Seimo liberaldemokratų frakcijos narys Julius Veselka šią užduotį įvertino skeptiškai: "Sužinoję, kad mes juos žvejojame, tie žmonės išsilakstys ir išslys".

EBSW koncernui priklausiusi investicinė bendrovė "Kauno holdingo kompanija" nuo 1992 iki 1995 metų iš gyventojų surinko daugiau nei 344 mln. litų. Investicinei bendrovei savo santaupas patikėjo 15,6 tūkst. žmonių.

Per tą laiką indėlininkams buvo grąžinta 262 mln. 861 tūkst. litų ir sumokėta daugiau kaip 54 mln. litų palūkanų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.