aA
Bangladešo muitinės pareigūnai viename konteineryje, kuriame pagal deklaraciją turėjo būti metalo laužas, aptiko prabangius automobilius, plačiaekranius televizorius bei šaldytuvus ir pasistengė, kad jie iš tikrųjų virstų tuo, kuo ir turėjo būti.
Pirmadienį šimtai žmonių stebėjo, kaip Nacionalinės mokesčių valdybos (NMV) pareigūnai geležinkelio konteinerių terminale Dakoje buldozeriais traiško buitinę techniką ir automobilius "Mercedes Benz" bei "Toyota".

NMV pirmininkas Khairuzzamanas Chowdhury teigė, kad viena prekybos įmonė konteinerio turinį deklaravo metalo laužu, norėdama išvengti muito mokesčių.

"Ji norėjo mus apkvailinti teigdama, jog gabena metalo laužą... taigi mes atsilyginome tuo pačiu. Ji ir kitos bendrovės to nepamirš", - sakė jis žurnalistams įvykio vietoje.

Neturtingai gyvenantis Bangladešas prieš liepos mėnesį, kai 2005-2006 finansiniams metams bus tvirtinamas šalies biudžetas, stengiasi surinkti kuo daugiau įplaukų.

Pareigūnai teigia, kad per devynis dabartinių fiskalinių metų mėnesius į biudžetą pateko devyniais procentais mažiau mokesčių, negu planuota. Jų nuomone, taip galėjo atsitikti dėl vengimo mokėti importo mokesčius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.