aA
Aplinkosaugininkai aiškinasi, kas užteršė Nevėžio upę. Trečiadienį tikimasi gauti laboratorinių tyrimų rezultatus, kurie, kaip manoma, padės nustatyti taršos židinį.
Mėginiai tyrimui paimti iš išleistuvo, kuris išeina į upę, bei visų keturių įmonių, kurių išleistuvai įeina į bendrą išleistuvą.

"Kada atliksim laboratorinius tyrimus, tada galėsim palyginti rezultatus ir pasakyti aiškiai - arba iš tos įmonės, arba iš tos. Bet gali būti, kad gatvėje kažkas išpylė teršalus", - BNS sakė Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas.

Teršalai pro Panevėžį tekančiame Nevėžyje buvo pastebėti antradienio rytą - upė buvo padengta naftos produktų plėvele.

Aplinkosaugininkai apie šį įvykį iš karto pranešė gelbėjimo tarnyboms ir pradėjo ieškoti taršos židinio.

Pasak Aplinkos ministerijos, tądien nustatyta, kad teršalai į upę patenka iš išleistuvo, kuris yra netoli "Ekrano" gamyklos esančios užtvankos. Todėl prie išleistuvo nedelsiant buvo išpilta į upę teršalus sugeriančios medžiagos, o teršalams sulaikyti Nevėžyje ties Nemuno gatve pastatytos boninės užtvaros.

Ieškodami taršos kaltininko, aplinkosaugininkai apžiūrėjo artimiausių įmonių teritorijas, nuotekų šulinius. Nuotekos į minėtą išleistuvą patenka iš keturių įmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.