aA
Įtaręs, jog per 2 milijonus litų pasisavinusi klaipėdietė simuliuoja ligą, teismas nusprendė ją suimti. Tris kartus moteris pateikė pažymas iš skirtingų gydymo įstaigų. 60-metė buvusi Lietuvos jūreivystės kolegijos vyriausioji buhalterė Regina Dzindzinienė kaltinama per vienuolika metų nuo 1991-ųjų pasisavinusi svetimo turto už 2 milijonus 301 285 litus.
Teismas
Teismas
© Corbis/Scanpix
Įtariama, kad vyriausioji finansininkė iš Lietuvos jūreivystės kolegijos sąskaitos į keturių komercinių įmonių, tarp kurių buvo ir jos pačios individuali įmonė, sąskaitas 95 kartus padarė neteisėtus mokėjimus. Tuo metu ji buvo ne tik Jūreivystės kolegijos vyriausioji buhalterė, bet ir tvarkė finansus tų įmonių, į kurių sąskaitas neteisėtai pervedinėjo pinigus.

Vėliau, kai pinigai atsidurdavo įmonių sąskaitose, per kitą asmenį būdavo paimami grynaisiais. R.Dzindzinienė kaltinama pasisavinusi svetimą didelės vertės turtą, piktnaudžiavusi tarnyba, apgaulingai tvarkiusi apskaitą, klastojusi dokumentus bei panaudojusi šias klastotes.

Teismo procesas dėl kaltinamosios ligos neprasidėjo jau tris kartus. Kiekvieną kartą R.Dzindzinienės gynėja pateikdavo pažymas apie savo klientės ligą. Vakar pranešta, jog buvusi finansininkė gydosi psichiatrijos ligoninėje. Toks dažnas ir įtartinas moters sirgimas sukėlė ir prokuroro, ir teisėjo abejones.

Kaltintojas paprašė teismą skirti R.Dzindzinienei teismo medicininę ekspertizę, kad būtų nustatyta jos fizinė ir psichinė sveikata. Jeigu paaiškėtų, jog įtariamoji simuliuoja ligą, prokuroras ketino prašyti teismą ją suimti. Teismas nutarė neskirti ekspertizės ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti pakeitė į suėmimą jau vakar.