aA
Trečiadienio naktį apie 2 val. 40 min. pro Kalniečių mikrorajone, Islandijos plente, esančio nuosavo namo langą įmetus granatą sužalotas 43 metų verslininkas. Sprogstamasis įtaisas į gyvenamąjį kambarį, kuriame miegojo namo šeimininkas, buvo įmestas per pirmojo aukšto langą, pranešė Kauno policija.
Granata, sprogmenys
Granata, sprogmenys
© Corbis/Scanpix
Nuo sprogimo vyriškiui sužalota krūtinė, pilvas ir koja. Jis išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Vyras buvo operuotas, pavojus jo gyvybei negresia.

Sprogimo metu kituose namo kambariuose buvę asmenys nenukentėjo.

Ekspertai aiškinasi, koks tai buvo sprogmuo, manoma, kad jis nebuvo savadarbis. Pirminiais duomenimis, tai galėjo būti granata.

Teisėsaugininkai dar negali pasakyti, ar sprogmuo buvo skirtas tik pagąsdinimui ir turto suniokojimui, ar buvo kėsintasi į namo šeimininko gyvybę. Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Arūnas Bundonis teigia, jog tai bus nustatyta ikiteisminio tyrimo metu.

Tyrimo versijos ir duomenys apie nukentėjusįjį asmenį neskelbiami. Pasak pareigūnų, nukentėjęs kaunietis anksčiau į policijos akiratį nebuvo patekęs. Daugiau informacijos, kaip teigė A. Bundonis, galbūt bus teikiama įpusėjus tyrimui.

Dėl pasikėsinimo nužudyti pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įvykį tiria Kauno miesto Vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnyba, tyrimą organizuoja Kauno apygardos prokuratūra.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.