aA
Generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius turėtų atsargiau rūpintis savo įvaizdžiu. Visuomenės apklausų reitingų lentelių viršūnėse atsidurianti jo pavardė užkliuvo politikams. "Jeigu pareigūnai patenka į reitingų lenteles, jie automatiškai tampa politikais, o ne statutiniais pareigūnais", - susitikęs su Liberalų ir centro frakcijos nariais teigė vidaus reikalų ministras Gintautas Furmanavičius.
Vytautas Grigaravičius
Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius atsipūtė
© DELFI
Per antradienį vykusį susitikimą G.Furmanavičius buvo paklaustas, ar, jo manymu, "normalu, kad Grigaravičius dėl įvaizdžio konkuruoja su politikais?". Ministras pabrėžė, kad Vakarų Europos valstybėse statutiniai pareigūnai negali dėl reitingų rungtis su politikais. Jei taip nutinka, jie turi arba pasiprašyti išbraukiami iš reitingų lentelių, arba atsistatydinti, rašo "Lietuvos žinios".

Tačiau vidaus reikalų ministras atmetė politikų prielaidas, kad tarp jo ir V. Grigaravičiaus esą yra kilę nesutarimų, rašoma "Lietuvos ryte".

Liberalcentristė Violeta Boreikienė "Lietuvos žinioms" sakė, kad jai V.Grigaravičiaus įvaizdis užkliuvo po Vyriausybės 2004 metų ataskaitoje fiksuotų duomenų, jog nusikalstamumas šalyje išaugo. "Kai gyventojai jaučiasi nesaugūs, kaip gali generalinis komisaras užimti pirmą vietą visuomenės apklausų lentelėse? Jis turėtų užsiimti savo darbu, o ne politikavimu".

Pagal apklausas šį mėnesį V. Grigaravičių palankiai vertino 69,4 proc., tuo tarpu G. Furmanavičių - tik 4,6 proc. "Vilmorus" apklausos dalyvių.

Komisaras yra palankiau vertinamas net už prezidentą Valdą Adamkų. Liberalcentristų veikėjai pagal populiarumą yra smarkiai atsilikę nuo lyderių, rašo "Lietuvos rytas".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.