aA
Dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį išėjo į Pakistano sostinės Islamabado gatves protestuoti prieš ministro pirmininko Nawazo Sharifo valdymą ir galimą rinkimų rezultatų klastojimą, skelbia "Associated Press".
Tūkstančiai pakistaniečių reikalauja premjero atsistatydinimo
© AFP/Scanpix

Protesto akcijas prieš N. Sharifą inicijavo trečios pagal dydį Pakistano politinės partijos lyderis Imranas Khanas ir aršus Talibano priešininkas, dvasininkas Tahiras-ul-Qadri.

"Sėdėsiu čia, Sharifai, tau teks apsispręsti. Turi tik vieną galimybę: atsistatydinti ir surengti naujus rinkimus", - savo šalininkams Islamabade kalbėjo I. Khanas, pridūręs, jog dabartinė Pakistano vyriausybė yra nepriimtina. - Mes jų nepripažįstame, mes norime teisingumo, norime išsilaisvinti nuo tokios valdžios".

Pernai demokratiniuose rinkimuose laimėjęs N. Sharifas kol kas atmeta galimybę pasitraukti nuo valdžios. Premjero valdančiosios partijos atstovas Rana Sanaullah tikino, kad vyriausybė yra pasirengusi atlikti tyrimą dėl rinkimų rezultatų klastojimo, tačiau atmetė galimybę nusišalinti dėl vykstančių protestų.

Lahoro mieste ketvirtadienį susirinkusi protestuotojų minia patraukė į sostinę ir žada čia pasilikti, kol nebus išklausyti jų reikalavimai. Nepaisant pliaupiančio lietaus, minia Islamabadą pasiekė vėlų penktadienio vakarą. Miesto policijos atstovų duomenimis, sostinėje šiuo metu protestuoja apie 60 tūkst. žmonių. Daugelis magistralinių gatvių užblokuotos jūrinių krovinių konteineriais.

1947 m. nepriklausomybę nuo Indijos gavusiame Pakistane šiuo metu gyvena 180 mln. žmonių. Iki pat pernai metų rinkimų šalyje valdžia dažniausiai keitėsi karinių perversmų būdu. Baiminamasi, kad dabartiniams politiniams neramumams įsismarkavus, Pakistano likimą į savo rankas perims kariuomenė.

Tūkstančiai pakistaniečių reikalauja premjero atsistatydinimo
© AFP/Scanpix


Tūkstančiai pakistaniečių reikalauja premjero atsistatydinimo
© AFP/Scanpix
ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.