aA
Žolinės išvakarėse, rugpjūčio 14 d., Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai surengė prevencinę priemonę Alytuje. Pagrindinis reido tikslas – užtikrinti eismo saugumą Alytaus miesto gatvėse.
Reido metu Alytuje policijos motociklininko nepastebėjo jaunas vairuotojas
© Stopkadras

Išaiškinta 12 Kelių eismo taisyklių pažeidimų: kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas – 1 atvejis; leistino greičio viršijimas – 3 atvejai; automobilių, kuriems neturint leidimo papildomai tamsinti priekiniai šoniniai stiklai, vairavimas – 8 atvejai, praneša Alytaus policija.

Pramonės gatvėje, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai sustabdė automobilį, kuris leistiną greitį viršijo daugiau kaip 40 km/h greičiu. Jaunasis vairuotojas neturintis vairavimo stažo, su „Subaru“ markės automobiliu, turbūt kažkur labai skubėjo. Dabar jam teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.

Net aštuoniems pažeidėjams teks plėšti savo automobilių langų tamsinimo plėvelę, mat jos šviesos pralaidumas viršijo normas. Žinoma, ši teisėsaugininkų pastaba ne visiems patiko, ne visi su jais sutiko. Vyriškis, nesenai grįžęs iš Didžiosios Britanijos buvo labai nepatenkintas, piktinosi tokiomis lietuviškomis taisyklėmis.

Reidas buvo nesėkmingas vienam Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnui, patruliavusiam tarnybiniu motociklu. Naujoje gatvėje, netoli prekybos centro „Jotvingis“, jo nepastebėjo iš vienos eismo juostos į kitą rikiavęsis automobilio „VW Sharan“ vairuotojas. Laimei nei pareigūnas, nei automobilio vairuotojas eismo įvykio metu nenukentėjo. „VW Sharan“ vairavęs jaunuolis pripažino savo kaltę. Buvo užpildyta eismo įvykio deklaracija.

Alytaus policijos ir Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai žada, kad tokie reidai bus rengiami dar ne vieną kartą, tad vairuotojai turėtų atsakingiau žiūrėti į vairavimą bei laikytis Kelių eismo taisyklių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.