aA
Rusijos liberaldemokratų partijos (LDPR) lyderio Vladimiro Žirinovskio pasisakymai ne visada atspindi oficialią Rusijos poziciją, tačiau „gražiai įkvepia“.
Vladimiras Žirinovskis, Vladimiras Putinas
Vladimiras Žirinovskis, Vladimiras Putinas
© RIA/Scanpix

Taip pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitikime su Dūmos frakcijų nariais, per kurį V. Žirinovskis pateikė kelis jam būdingus pasiūlymus.

LDPR lyderis pasiūlė pakeisti dabartinę Rusijos trispalvę į imperijos laikų vėliavą, prezidento pareigybę pervadinti aukščiausiojo valdytojo, himną pakeisti į „Dieve, saugok carą“ ir t. t.

Be to, jis išsakė ne vieną militaristinę idėją, kurių esmė – pagąsdinti kitas šalis kariniu Rusijos potencialu. Na ir galiausiai jis pareiškė, kad Kryme jam karšta, o patinka šiaurėje – Archangelske ar Vorkutoje.

Kaip rašo „Itar-Tass“, daugumą V. Žirinovskio idėjų salė sutiko juoku. Bet po jo pasisakymo V. Putinas paaiškino, kad nepritaria šioms iniciatyvoms.

„Viskas, ką sakė Vladimiras Volfovičius, – jo nuomonė, ne visada sutampanti su oficialia Rusijos pozicija, bet gražiai įkvepia“, – pabrėžė jis.

V. Putinas konstatavo, kad LDPR lyderis gali visa tai sakyti, nes „pas mus – žodžio laisvė“.

DELFI primena, kad V. Žirinovskis pasaulio dėmesio centre atsidūrė pirmadienį, kai valstybinės televizijos „Rossija 24“ laidoje pareiškė, jog jeigu kiltų karinis konfliktas tarp Rusijos ir Vakarų dėl Ukrainos, tai Lenkija ir Baltijos šalys „būtų nušluotos nuo žemės paviršiaus“.

Jis pridūrė, kad „nykštukinių valstybių“ vadovai turi susimąstyti, į kokį pavojų jas stumia.

Dėl šių pasisakymų Lenkija ir Latvija iškvietė Rusijos ambasadorius.

Tuo metu pats RLDP lyderis ketvirtadienį sakė, kad jo žodžiai apie Lenkijos sunaikinimą buvo neteisingai išversti iš rusų kalbos.

„Tegul teisingai verčia iš rusų kalbos į lenkų. Mano žodžių prasmė tokia: didelio karo atveju kai kurios mažos šalys praranda perspektyvą išlikti pasaulio politiniame žemėlapyje“, – sakė V. Žirinovskis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.