aA
Senas posakis, kad tarp meilės ir neapykantos tėra vos vienas žingsnis, dar gajus – tai įrodė vienas ukmergiškis, taip ir negalintis susitaikyti su mylimosios praradimu.
Priminė bagažinėje sudegintos merginos dramą: nežadink manyje žvėries
© DELFI

Po ilgametės draugystės su mylimąja išsiskyręs vyras nepuolė ieškoti naujos draugijos – vyras manė, kad buvusią draugę susigrąžins nuolat siųsdamas bauginančio turinio žinutes ir laiškus.

„Tai buvo nejuokinga, grasinimai atrodė labai realūs – aš jo iki šiol bijau“, – pareigūnams prisipažino ukmergiškė, paprašiusi nubausti jos buvusį draugą Laimį Ž.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad šiuo metu Darbo biržoje registruotas ukmergiškis net pora mėnesių buvusiai draugei siuntė elektroninius laiškus ir SMS žinutes, kuriose grasino ją nužudyti.

Laimis Ž. siekė, kad buvusi draugė kasdien gyventų baimėje – grasino su ja susidoroti, tačiau nenurodė, kaip: „Tegul tai tau būna staigmena, bijok visada, drebėk, oi, tau nervų kainuos.“

Vyras aiškino, kad „jeigu jau tarp jų prasidėjo karas“, tai reikia naudoti visus ginklus – ir sąžiningus, ir ne.

„Nežadink manyje žvėries, pagalvok truputį į priekį, kas laukia vienu atveju ir kas gali būti kitu“; „Baisiausia, kad tokios mintys užplaukia, jog tau jas išgirdus pereitų šiurpas per odą, norisi, kad tu numirtum, bent žinočiau kur esi“, „Anksti temsta, žiūrėk, būk atsargi, tik žinok, kad mes ne kartą susitiksime – bijok, drebėk, nervinkis... Ukmergėje tau ramybės nebebus“, – rašė Laimis.

Viename laiškų jis priminė ir baisią tragediją Panevėžio rajone, Dembavoje, kai automobilio bagažinėje buvo sudeginta jauna mergina.

„Baisu, girdėjai, 17-mete išdulkino ir sudegino, baisu ir pagalvoti, ką gali padaryti tokie atmorozkai“,– rašė ukmergiškis, laiškuose pažymėjęs, jog žmogus patiria didžiulius skausmus jausdamas, „kaip jam lūžta kaulai, trupinamas žandikaulis, kaip išspjauna savo dantis“.

Ramybėje buvusios draugės žadėjęs nepalikti vyras jai ragino būti atsargiai ir prie automobilio vairo.

„Kaip bebūtų, tu nebūsi palikta ramybėje“, – moterį baugino Laimis Ž. Tačiau jo drąsa baigėsi, kai buvusi draugė spausdintuvu atspausdino laiškus ir juos nunešė policijos pareigūnams.

Į apklausą iškviestas vyras iš karto prisipažino, kad grasino savo buvusiai mylimajai, tačiau teisinosi, jog esą net nepagalvojo, kad ši gali išsigąsti.

Tuo meu Laimio Ž. buvusi draugė netuščiažodžiavo – net ir negaudama grasinančio pobūžio laiškų ji nesijaučia saugi.

„Aš labai bijau, kad jis šiuos grasinimus gali realiai įgyvendinti – Laimio veiksmai man sukelia tik stresą, nerimą, baimę, aš net bijau vaikščioti gatvėmis, negaliu susikaupti, esu priversta vartoti raminuosius vaistus“, – moteris teigė, kad iki šiol yra įbauginta.

Savo nevykusį pokštą Laimis Ž. prisimins visą gyvenimą – teismas jį pripažino kaltu dėl grasinimų nužudyti ir jam skyrė 20 MGL (2 600 Lt) baudą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.