aA
Penki alpinistai žuvo, o dar vienas trečiadienį dingo Alpėse, mėgindami įkopti į vieną viršūnę Prancūzijos Monblano masyve, nurodė pareigūnai.
Alpinistai prie Monblano
Alpinistai prie Monblano
© AFP/Scanpix

Rugpjūtį daugiausiai alpinistų mėgina šturmuoti aukščiausią Alpių viršukalnę, kur netgi šilčiausią mėnesį gali staigiai užklupti smarkios pūgos. Šią vasarą žuvo jau keli kalnų entuziastai, o vietos pareigūnai išreiškė susirūpinimą, kad į Monblaną kopia vis daugiau žmonių, prastai pasiruošusių pavojams.

Monblano gelbėtojų tarnyba, kurios būstinė įsikūrusi Prancūzijos Alpių miestelyje Šamoni, nurodė, kad šie šeši alpinistai dingo trečiadienį paryčiais, kai mėgino įkopti į Sidabro Smailę Monblano masyve, kurios aukštis – 3 901 metras virš jūros lygio. Monblano masyve, be pagrindinės viršukalnės, dar yra apie 200 žemesnių smailių.

Penkių dingusiųjų kūnai buvo aptikti trečiadienį, o šeštojo alpinisto tebeieškoma, sakė Monblano papėdėje esančio Sent Žervė miestelio meras Jeanas-Marcas Peillex (Žanas Markas Pejė).

Virš tos teritorijos skraidė paieškų ir gelbėjimo komandų sraigtasparniai.

Monblano masyve susikerta Prancūzijos, Šveicarijos ir Italijos sienos, o kasmet tūkstančiai kalnų entuziastų mėgina šturmuoti aukščiausią kalną Vakarų Europoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.