aA
Vilniuje ant Žaliojo tilto šalia skulptūrų plevėsavusios vėliavos užkliuvo chuliganams. Iš kabojusių keturių liko trys. Kažam parūpo viena NATO vėliava. Vagys nė nelaukė sutemų. Vagystė pastebėta apie 18-tą val.
Įžūlūs vagys užsiropštė iki Žaliojo tilto vėliavų
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Vagystė pastebėta antradienį vakare. Viena NATO šalių vėliava buvo dingusi, liko tik nupjauta virvės dalis.

Ant Žaliojo tilto keturios vėliavos, dvi Vyčio ir dvi NATO, iškeltos dar kovo pabaigoje. Jos buvo iškeltos minint Oršos mūšio 500-ias metines ir Lietuvos narystės NATO 10-metį.

Policijos pareigūnai gavo pranešimą apie vagystę ir pradėjo tyrimą. Įtariamuosius turėjo užfiksuoti miestą stebinčios vaizdo kameros, tad pareigūnai visų pirma ėmėsi filmuotos vaizdo medžiagos peržiūros.

Chuliganų pasirinkta vėliava arčiausiai medžių. Visgi jie turėjo atsinešti kopėčias ar lipti į stulpus, vėliavos gana aukštai pritvirtintos, tad nepastebėti vagišiai neliks.

Vėliavas pakabinusi įmonė paskaičiavo, kad padaryta žala siekia 430 litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.