aA
Seimo opozicija teigia, kad neturėtų būti didesnių problemų balsuojant dėl Darbo partijos frakcijos atstovo Vydo Gedvilo skyrimo Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininku, tačiau sutinka, kad jo kompetencija gali kelti problemų.
Jurgis Razma
Jurgis Razma
© DELFI
„Pageidavimas būtų, kad siūlant asmenį į ERK pirmininkus, kandidatas turėtų daugiau patirties europiniuose reikaluose. Bent pradiniame etape yra tam tikra problema“, - pastebi konservatorius Jurgis Razma.

Šiuo metu V.Gedvilas vadovauja Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui.

Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Algis Čaplikas sveikina valdančiuosius pagaliau išsirinkus kandidatą. Jo teigimu, frakcijoje buvo aptarta V.Gedvilo kandidatūra ir jis nemano, kad turėtų būti didesnių prieštaravimų.

„Šioje situacijoje tai bene geriausias pasirinkimas. Mes tikrai sveikiname valdančiuosius sugebėjus pasirinkti... Ilgą laiką toks svarbus komitetas neturėdamas vadovo yra dezorganizuojamas“, - sakė A.Čaplikas, linkėdamas, kad V.Gedvilas būtų patvirtintas ir palinkėdamas jam sėkmės.

Seimo Europos reikalų komitetas pirmininko neturi nuo to laiko, kai vasarį atsistatydino jo pirmininkas „valstietis“ Alfredas Pekeliūnas. Jis buvo priverstas trauktis po to, kai buvo suabejota jo kompetencija.

Pagal Seimo statutą, Europos reikalų komiteto pirmininko pareigybė yra susieta su Seimo pirmininko pavaduotojo postu, tad paskyrus V.Gedvilą ERK vadovu, Seimo pirmininkas turėtų du pavaduotojus „darbiečius“.

Seimo pirmininkas dabar turi keturis pavaduotojus - Darbo partijos frakcijos atstovą Viktorą Muntianą, „valstiečių“ deleguotą Alfredą Pekeliūną, socialdemokratą Česlovą Juršėną ir liberalcentristą Gintarą Steponavičių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.