aA
Pasak LRT radijo eteryje kalbėjusios sinoptikės Natalijos Nikolajenko, visą šią savaitę nemažai palis, o alinantys karščiai pasitrauks.
Pajūrys
Pajūrys
© M.Milinio nuotr.

„Pirmadienį orai keisis: per Lietuvą slinks aktyvus atmosferos frontas iš vakarų, todėl beveik visur palis, vietomis – smarkiai, griaudės perkūnija. Jos metu kai kur galimas škvalas, kurio greitis gali siekti 20–22 m/s“, – prognozavo sinoptikė ir pridūrė, kad vietomis iš dangaus gali kristi kruša.

N. Nikolajenko teigimu, pirmadienį į Lietuvą plūs labai šiltas oras iš pietų, todėl numatomi karšti orai. Temperatūra daug kur kils iki 27–32 laipsnių karščio. Šilčiausia bus Rytų Lietuvoje, o vakariniuose rajonuose bus daugiau debesų.

Antradienį orai pasikeis, į šalį plūstels šaltesnis oras. Naktį iš pirmadienio į antradienį dar daug kur palis, dundės perkūnija, galimas škvalas ir kruša. Temperatūra sieks 13–18 laipsnių šilumos. O dieną trumpi lietūs galimi tik kai kuriuose rajonuose. Dieną termometro stulpelis rodys 20–25 laipsnius šilumos“, – sakė sinoptikė.

Jos žodžiais, visą šią savaitę sulauksime nemažai lietaus, kurį lydės perkūnija, temperatūra svyruos tarp 20–24 laipsnių šilumos.

www.lrt.lt