aA
Separatistai ir toliau šaudo į Ukrainos kariuomenės pozicijas. Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ vadovas Dmitrijus Tymčukas „Facebook“ rašo, kad šaudoma į keletą pozicijų, skelbia unian.net.
Separatistai minosvaidžiais apšaudo Ukrainos pajėgas
© AP/Scanpix

„Iš Rusijos pusės artilerija apšaudyti kontrolės postai Makarovo ir Kamyšnojės gyvenvietėse, taip pat du kartus – Ukrainos pajėgų pozicijos pasienio zonoje. Ukrainos pajėgos nuostolių nepatyrė“, - pažymi D. Tymčukas.

Jis taip pat pranešė, kad evakuojant sužeistuosius iš kontrolės posto antiteroristinės operacijos zonoje minosvaidžiais buvo apšaudytas greitosios pagalbos automobilis. Pirminiais duomenimis, yra aukų. Taip pat apšaudytos antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijos Stukalovo Balkos gyvenvietėje. Minosvaidžiais šaudyta visą valandą.

Du kartus BM-21 „Grad“ apšaudė Luhansko oro uostą. Kariai nenukentėjo, sugadinti trys technikos vienetai.

Minosvaidžiais apšaudyta Peski gyvenvietė. Praėjus trims valandoms po apšaudymo tas pačias pozicijas atakavo separatistinė grupuotė. Puolimas buvo atremtas, rašo D. Tymčukas.

Rusijos „Grad“ visiškai sunaikino Donecke esantį Stepanovkos kaimą

Per apšaudymus iš Rusijos teritorijos visiškai sunaikintas Donecko srityje esantis Stepanovkos kaimas, skelbia unian.net.

Ši žinia paskelbta antiteroristinės operacijos spaudos tarnybos „Facebook“ puslapyje.

„Kadaise klestėjusią gyvenvietę, kurioje gyveno daugiau kaip tūkstantis gyventojų, kur skambėjo vaikų juokas, buvo švenčiamos vestuvės, dabar visiškai sunaikino BM-21 „Grad“ salvės. Rusijos raketos taikliai pataikė į taikių ukrainiečių namus, griaudamos ne tik namus, bet ir žmonių svajones bei likimus“, - teigiama pranešime.

Susirėmimai Ukrainoje tęsiasi
Separatistai apšaudo Ukrainos pajėgas ir gyvenvietes, yra aukųPlačiau skaitykite čia. 
Vakarų Ukrainos gyventojai nerimauja dėl savanorių nacionalinės gvardijos bataliono, išvykusio į šalies rytus, ypač po karių žūčių per dvi pastarąsias paras.Daugiau – čia.
Separatistai tikina norintys paliaubų.Daugiau – čia.
Ukrainos rytuose veikiančių prorusiškų separatistų pajėgų vyriausiasis vadas šeštadienį pripažino, kad vyriausybės pajėgos užėmė strategiškai svarbų miestą ir visiškai apsupo pagrindinę sukilėlių tvirtovę – Donecko miestą.Daugiau – čia.
Ukrainos pajėgos sunaikino 10 teroristų šarvuočių ir jų ekipažus Ukrainos antiteroristinės operacijos (ATO) pajėgos prie Horlivkos sunaikino 10 teroristų šarvuotos technikos vienetų kartu su jų ekipažais.  Kaip skelbia UNIAN korespondentas, apie tai šiandien per trumpą spaudos konferenciją Kijeve pranešė Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos informacijos centro atstovas Andrejus Lysenka.   Be to, ukrainiečių pajėgos sunaikino dar kelis šarvuotos technikos vienetus bei juos aptarnavusius ekipažus. UNIAN nurodo, kad per pastarąją parą per ATO žuvo 13 ukrainiečių karių.
Rusijos bepiločiai orlaiviai per parą 4 kartus pažeidė Ukrainos oro erdvę Per vieną parą Rusijos bepiločiai orlaiviai keturis kartus pažeidė Ukrainos oro erdvę.  Kaip skelbia UNIAN korespondentas, apie tai šiandien per trumpą spaudos konferenciją Kijeve pranešė Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos informacijos centro atstovas Andrejus Lysenka.   Jo teigimu, valstybinę Ukrainos sieną šie orlaiviai kirto Chersono ir Donecko srityse.
Rusija prie sienos Ukraina užbaigė karines pratybas Rusijos Astrachanės srityje, Ašuluko poligone, baigėsi planinės Rusijos karinių oro pajėgų ir priešlėktuvinės gynybos pajėgų pratybos, kurios vyko vadovaujant vyriausiajam karinių oro pajėgų vadui.    Tai praneša Rusijos gynybos ministerija, rašo „BBC Ukraina“. „Šiuo metu pratybose dalyvavusi aviacija iš operatyvinių aerodromų perdislokuota į nuolatinės dislokacijos aerodromus. Zenitinių raketų ir radiotechnikos daliniai perėjo prie technikos pakrovimo išvykimui į nuolatinės dislokacijos punktus“, - nurodė Rusijos gynybos ministerija.  Pratybos, vykusios nuo rugpjūčio 4 iki rugpjūčio 8 dienos, sulaukė aštrios Kijevo ir tarptautinės bendruomenės kritikos. Vakarai šias pratybas vertino kaip dar vieną įbauginimo ir jėgos pademonstravimo akciją.
Donecke tęsiasi mūšiaiUkrainos Donecko mieste pirmoji šeštadienio pusė buvo įtempta, yra aukų tarp taikių gyventojų, praneša Donecko miesto tarybos spaudos tarnyba. „Vienos valandos skirtumu du kartus buvo apšaudytas Petrovsko rajonas. Dėl šių veiksmų iš rikiuotės išėjo 16 elektros pastočių“, - teigiama pranešime. Kirovsko rajono Mogiliovo gatvėje prie 7-uoju numeriu pažymėto namo nuo sviedinio sprogimo žuvo vienas taikus gyventojas, rašo unian.net.  Be to, sviedinio sprogimas Gorniako gyvenvietėje sugadino geležinkelio pervažą. Sustabdytas visuomeninio transporto eismas 8-ojo ir 63-iojo numerio maršrutais.   Teroristai taip pat apšaudė patikrinimo postą ties įvažiavimu į Donecką nuo Mariupolio kelio pusės. Įsiplieskė gaisras. Įvykio vietoje dirba ugniagesiai, mėginantys užgesinti liepsnas.
Jungtinės Valstijos penktadienį įspėjo Rusiją nepanaudoti humanitarinės krizės rytų Ukrainoje kaip preteksto invazijai į kaimyninę šalį, sakydamos, kad toks žingsnis būtų „visiškai nepriimtinas“.Daugiau – čia. 
Nyderlandų tyrėjai paliko UkrainąNyderlandų teismo medicinos ekspertai atpažino dar 21 Malaizijos lainerio katastrofos aukos palaikus, penktadienį pranešė vyriausybė, o jų kolegos pradėjo grįžti namo iš to lėktuvo sudužimo vietos rytų Ukrainoje, kur dėl atsinaujinusių susirėmimų tapo nebeįmanoma tęsti tyrimų.Iki šiol buvo atpažinti tik dviejų žuvusiųjų kūnai.Tarp 21 naujai identifikuotojo buvo 16 olandų, įskaitant vieną, turintį Didžiosios Britanijos pilietybę, du malaiziečiai, vokietis, kanadietis ir britas, sakoma Olandijos teisingumo ministerijos pranešime.Tuo tarpu Nyderlandų teismo medicinos tyrėjų grupės koordinatorius Arie de Bruijnas sakė, kad iš katastrofos vietos buvo pargabenti apie 176 aukų palaikai, kuriems „daugmaž“ netrūksta kūno dalių.Dar 527 kūnų dalys buvo atgabentos į teismo medicinos tyrimų laboratoriją į pietvakarius nuo Amsterdamo, A. De Bruijnas sakė naujienų agentūrai ANP.Nyderlandų premjeras Markas Rutte trečiadienį sakė, kad kūnų dalių paieškos sudužimo vietoje buvo sustabdytos dėl atsinaujinusių susirėmimų tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų.Du kariniai transporto lėktuvai penktadienį nusileido Olandijos pietiniame Eindhoveno mieste, pargabenę iš Ukrainos 142 policijos ekspertus iš Olandijos, Australijos ir Malaizijos, taip pat specialiai dresuotus šunis.Oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“ sprogo virš Ukrainos liepos 17 dieną, o per tą katastrofą žuvo visi 298 jame buvę žmonės, tarp jų 193 Nyderlandų piliečiai. Vakarų šalys kaltina Rusijos palaikomus separatistus numušus keleivinį lainerį raketa „žemė–oras“.Į Nyderlandus buvo parskraidinti daugiau nei 220 karstų, o šios šalies ekspertams buvo patikėta atpažinti aukų palaikus.
Rusų kariai 20 minučių šaudė vietovėje netoli Amvrosijivkos iš sunkiosios artilerijosNuo šios savaitės pradžios Ukrainos pasienio padaliniai buvo apšaudyti 25 kartus, 13 iš jų – iš Rusijos teritorijos.Rusų kariai šiandien iš Rusijos Federacijos teritorijos 20  minučių šaudė iš sunkiosios artilerijos į vietovę netoli Amvrosijivkos. Kaip skelbia UNIAN, apie tai šiandien per pasitarimą Kijeve pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacinio centro pirmininkas Andrejus Lysenka.„Šiandien tryliktą valandą iš Rusijos Federacijos pusės dvidešimt minučių buvo iš artilerijos šaudoma į vietovę netoli Amvrosijivkos. Iš minosvaidžių ir „Grad“ įrenginių apšaudyti Ukrainos karių kontrolės postai“, – pasakė A. Lysenka. Be to, jis pažymėjo, kad nuo šios savaitės pradžios Ukrainos pasienio padaliniai buvo apšaudyti 25 kartus, 13 iš jų – iš Rusijos teritorijos. Be to, buvo užfiksuoti 9 atvejai, kai Rusijos Federacijos sraigtasparniai bei bepiločiai žvalgybos lėktuvai pažeidė Ukrainos oro erdvę.
Ukrainoje parengtas Rusijos piliečių, kuriems gali būti taikomos sankcijos, sąrašasUkrainos vyriausybė perduos svarstyti Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybai (NSGT) 172 Rusijos bei kitų šalių piliečių ir 65 juridinių asmenų, kuriems gali būti taikomos sankcijos, sąrašus. Tai penktadienį pranešė Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas, informuoja „RIA Novosti“.„Ukrainos ministrų kabinetas perduoda NSGT svarstyti 172 Rusijos ir kitų šalių piliečių, kurie finansuoja terorizmą, remia Krymo ankesiją ir kėsinasi į Ukrainos valstybės teritorinį vientisumą ir nepriklausomybę, sąrašą“, - pareiškė A. Jaceniukas.Pasak jo, taip pat perduodamas 65 juridinių asmenų, daugiausia - iš Rusijos, kurie taip pat remia terorizmą ir yra tiesiogiai susiję su nusikaltimais Ukrainos teritorijoje, sąrašas. Premjeras pridūrė, kad jau antradienį, rugpjūčio 12-ąją, parlamentas priims atitinkamą įstatymą dėl sankcijų.
Rusija suėmė penkis Ukrainos karius dėl „karo nusikaltimų“Rusijos tyrėjai penktadienį pranešė suėmę penkis Ukrainos karius, kurie įžengė į Rusijos teritoriją anksčiau šią savaitę ir yra įtariami įvykdę karo nusikaltimų rytų Ukrainoje.Tie kariai pirmadienį perėjo sieną su didžiule, daugiau negu 400 Ukrainos vyriausybės pajėgų narių grupe.Maskva pareiškė, kad jie pasidavė ir dezertyravo, tačiau Kijevas teigė, kad tas dalinys buvo priverstas pasitraukti į kaimynės šalies teritoriją, kai pristigo šaudmenų per susirėmimą su Ukrainos rytuose veikiančiais prorusiškais separatistais. Dauguma tų karių vėliau grįžo į Ukrainą.Tyrėjai apklausė karius kaip liudininkus tyrime dėl karo nusikaltimų, už kuriuos Rusijoje gresia iki 20 metų laisvės atėmimo.Tyrėjai sakė turintys įrodymų, kad tie kariai beatodairiškai naudojo sunkiuosius ginklus, sužeisdami arba nužudydami bent 10 civilių ir sugriaudami 20 namų.Numanomi nusikaltimai esą buvo įvykdyti nuo liepos 19-osios iki rugpjūčio 3-osios Luhansko srityje, kuri yra viena iš kelių teritorijų, kur Ukrainos armija įnirtingai kaunasi su Kremliaus palaikomais separatistais, nurodė tyrėjai.
Kijevo Nepriklausomybės aikštės prieigose sprogus granatai sužeisti du žmonėsUkrainos milicija penktadienį suėmė vyrą, įtariamą sviedus granatą, kuriai sprogus buvo sužeisti du žmonės netoli Kijevo centrinės Nepriklausomybės aikštės, pranešė Vidaus reikalų ministerija.Kaip pranešama, vyras sviedė sprogstamąjį užtaisą į vieno parodų centro direktorių prie Maidanu vadinamos aikštės, kurioje įrengtoje stovykloje tebėra įsitvirtinę dalis protestuotojų, sakoma VRM pranešime.Maidano judėjimas šių metų vasarį nuvertė Kremliaus palaikomą prezidentą Viktorą Janukovyčių.Vienas naujienų agentūros AFP fotografas matė baltą žymę ant grindinio prie komplekso „Ukrainos rūmai“, o teisėsaugos pareigūnai tyrinėjo skeveldrų padarytus pažeidimus pastato fasade.Dešimtys Maidano demonstrantų ketvirtadienį svaidė akmenis į saugumo pajėgų narius ir degino padangas, siekdami sutrukdyti miesto valdžiai pašalinti dalį tos stovyklos palapinių ir barikadų.Neramumų krečiamoje šalyje tebevyksta įnirtingi debatai, kaip pasielgti su Maidanu, kur per kelis mėnesius vykusias kruvinas demonstracijas žuvo apie 100 protestuotojų.Nuvertus V.Janukovyčių, Maidano stovykla smarkiai sumažėjo, o Kijevo valdžia skundžiasi, kad ten pasilikę žmonės tėra paprasti chuliganai.Protestuotojai neigia tuos kaltinimus ir sako, kad naujoji valdžia tik ieško dingsties atsikratyti svarbaus liaudies galios simbolio.
Ukrainos pajėgų daliniams veržiantis iš apsupties žuvo 15 karių Ukrainos armijos daliniai, kurie buvo užspeisti separatistų kovotojų prie sienos su Rusija, penktadienį prasiveržė per apsuptį ir prisijungė prie kitų vyriausybės pajėgų, tačiau per tą operaciją žuvo 15 karių ir pasieniečių, nurodė ukrainiečių kariškiai.Ukrainos žiniasklaida citavo šaltinius kariuomenėje, kurie sakė, kad Ukrainos daliniai buvo faktiškai apsupti sukilėlių prie vieno sienos su Rusija ruožo į pietus nuo Luhansko miesto ir į rytus nuo pagrindinio rytinio regiono miesto Donecko.Vyriausybės pajėgoms atvėrus atsitraukimo koridorių, įstrigę daliniai sugebėjo išsiveržti iš apsupties, sakė šaltiniai.„Žuvo septyni kariai ir aštuoni pasieniečiai, o dar 79 buvo sužeisti“, – kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė žurnalistams.Vyriausybės pajėgos tvirtina palaipsniui veržiančios žiedą aplink gerai ginkluotus prorusiškus separatistus, su kuriais jos kaunasi nuo balandžio vidurio.Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių aukštoji komisarė nurodė, kad per tą konfliktą žuvo jau per 1,1 tūkst. žmonių, tarp jų vyriausybės pajėgų karių, sukilėlių ir civilių.Po vėliausių susirėmimų rytų Ukrainoje, kurioje gyventojų daugumą sudaro rusakalbiai, aukų tarp vyriausybės pajėgų narių skaičius perkopė 400.
Ukrainos vyriausybė pranešė, kad paliaubos su separatistais "Malaysia Airlines" aviakatastrofos vietoje vis dar galioja, nepaisant pranešimų apie jų pabaigą, informuoja "Reuters".Daugiau – čia.
Praneša Luhansko srityje pastebėję Rusijos karinės technikos kolonąPlačiau.. Facebook nuotr.
Į Ukrainą iš Rusijos sugrįžo paskutiniai sieną kirtę kariaiPlačiau...
Atsistatydino Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius A. ParubisUkrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Andrijus Parubis ketvirtadienį įteikė savo atsistatydinimo prašymą. Kaip praneša „RIA Novosti“, prezidentas Petro Porošenka prašymą priėmė.„Manau, kad nepriimtina komentuoti mano atsistatydinimą vykstant karui. Aš ir toliau pagelbėsiu kariuomenei, pirmiausia - savanorių batalionams“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Parubis.P. Porošenkos administracija pranešė, kad prezidentas priėmė A. Parubio atsistatydinimo prašymą.„A. Parubis visą laiką išliks prezidento komandos dalimi, kokias pareigas jis beužimtų“, - „Twitter“ rašė P. Porošenkos atstovas Sviatoslavas Cegolka.A. Parubis į viešumą iškilo po vasario mėnesį įvykusio perversmo Ukrainoje, kada jis padėjo koordinuoti savanorių saugumo grupes per sukilimą centrinėje Kijevo Maidano aikštėje. Naujai išrinktas prezidentas P. Porošenka šių metų gegužės 16 dieną paskyrė A. Parubį Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi.Eidamas tarybos sekretoriaus pareigas A. Parubis prižiūrėjo vyriausybės „antiteroristinę“ operaciją Ukrainos pietryčiuose.
Ukrainos pajėgų naikintuvas numuštas separatistų kontroliuojamoje teritorijoje Ukrainos vyriausybinių pajėgų naikintuvas, kuris ketvirtadienį mažame aukštyje skrido virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos teritorijos šalies rytuose, buvo numuštas, pranešė įvykio liudininku tapęs AFP korespondentas.Naikintuvas po sprogimo sudužo lauke, o jo pilotas buvo pastebėtas besileidžiantis parašiutu rajone, esančiame maždaug už 40 km į rytus nuo sukilėlių bastionu tapusio Donecko miesto.Orlaivis sudužo vietovėje, esančioje maždaug už 40 km į vakarus nuo tos vietos, kur liepos 17 dieną buvo numuštas reisu MH17 skridęs Malaizijos keleivinis laineris su 298 žmonėmis, daugiausia olandais.Ukrainos kariškiai per keturis mėnesius trunkančias kovas su separatistais jau neteko visos virtinės savo orlaivių.Ketvirtadienį Ukrainos armija paskelbė atšaukianti paliaubas lainerio sudužimo vietoje.Tokį sprendimą ji priėmė, kai tarptautiniai tyrėjai sustabdė tyrimo darbus dėl nesiliaujančių kovų.
NATO vadovas žada paramą Ukrainai ir ragina Rusiją atitraukti savo kariusNATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas ketvirtadienį pažadėjo paramą Ukrainai Rusijos „agresijos“ akivaizdoje ir paragino Maskvą atitraukti savo pajėgas nuo Ukrainos sienos.„NATO... pasirengusi paremti Ukrainą“ atsiųsdama patarėjų ir suteikdama kitokią pagalbą, sakė A.F.Rasmussenas žurnalistams per vizitą Kijeve.„Raginu Rusiją eiti bendru keliu į taiką, atitraukti karius nuo sienos“, - pridūrė NATO vadovas.A. F. Rasmussenas, kalbėdamas Kijeve po to, kai NATO trečiadienį pranešė, kad Rusija prie sienos su Ukraina sutelkė 20 tūkst. karių ir gali planuoti antžeminę invaziją į kaimyninę valstybę, pabrėžė, kad Maskva „neturėtų naudoti taikdarystės kaip dingsties kariauti“.Liepos 17 dieną įvykusi Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofa buvo Rusijos „beatodairiškos“ politikos remti separatistus ir siekti destabilizuoti padėtį Ukrainoje tragiška pasekmė, sakė NATO vadovas.
NATO ir Ukraina aptarė galimą Aljanso paramą Kijevo gynybos pajėgumamsNATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas ir Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas ketvirtadienį aptarė galimą Vakarų aljanso paramą Kijevo gynybos pajėgumams, sakoma vyriausybės pranešime.Kai nurodoma, NATO vadovas ir šalies premjeras svarstė būdus, kuriais NATO siūlomas patikos fondas galėtų būti naudojamas paremti Kijevo gynybos pajėgumus tokiose srityse kaip vadovavimas ir valdymas, ryšiai ir kibergynyba.Galimybė, kad JAV vadovaujamas karinis aljansas teiktų letalinę pagalbą Ukrainai, veikiausiai nebuvo svarstomas.NATO vadovo vizitas surengtas augant įtampai dėl Ukrainos pasienyje vėl sparčiai telkiamo Rusijos karinio kontingento ir nuogąstavimų, kad ji gali įsiveržti į šią šalį, naudodama kaip pretekstą humanitarinę misiją.„Ką tik nusileidau Kijeve. Esu čia, kad pasiūlyčiau NATO politinę paramą Ukrainai ir jos prezidentui Petro Porošenkai“, - savo žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė A.F.Rasmussenas iškart po to, kai atvyko į Ukrainą.
Donecko separatistų lyderis Aleksandras Borodajus, save laikantis teroristinės organizacijos „Donecko Liaudies Respublika“ ministru pirmininku, nusprendė „palikti savo postą“. Apie tai teroristas parašė savo puslapyje „Twitter“ svetainėje.Daugiau – čia.
Ukrainos kariškiai ketvirtadienį paskelbė parą truksiančią pertrauką įnirtingame puolime, kurio tikslas – likviduoti prorusiškus sukilėlius rytiniame regione, atsižvelgdami į Jungtinių Tautų (JT) raginimą paskelbti paliaubas, kad būtų galima vykdyti įstrigusį Malaizijos keleivinio lainerio katastrofos tyrimą.Daugiau – čia.
NATO vadovas atvyko į Ukrainos sostinęNATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas ketvirtadienį atvyko į Kijevą derybų su Ukrainos vadovybe.NATO vadovo vizitas surengtas augant įtampai dėl Ukrainos pasienyje vėl sparčiai telkiamo Rusijos karinio kontingento.„Ką tik nusileidau Kijeve. Esu čia, kad pasiūlyčiau NATO politinę paramą Ukrainai ir jos prezidentui Petro Porošenkai“, - parašė A.F.Rasmussenas savo žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“.
Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba: per pastarąją parą ATO zonoje žuvo 7 ukrainiečių kariaiPer pastarąją parą ATO zonoje žuvo 7 ukrainiečių kariai, 15 buvo sužeista, skelbia UNIAN.Kaip skelbia UNIAN korespondentas, apie tai per susitikimą Kijeve pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos vadovas Andrijus Lysenka. Jo teigimu, pastaruoju metu ATO pajėgos 19 kartų susišaudė su teroristais Majorsko, Zelenopoljės, Djakovo, Ilovaisko, Trechizbenkos, Andriivkos, Krasnyj Jar, Peski, Sabovkos, Lisne, Novohanovkos, Marjanovkos ir Luhansko gyvenamųjų vietovių teritorijose.
Donecke subombardavus ligoninę žuvo vienas žmogus, dar du sužeisti.Daugiau – čia.
Ukrainos rytiniame Donecko mieste ketvirtadienį buvo bombarduojama teritorija aplink vieną svarbią prorusiškų sukilėlių bazę, pranešė miesto valdžia.Daugiau – čia.
Tarptautiniai ekspertai trečiadienį sustabdė palaikų paieškas tarp rytų Ukrainoje sudužusio Malaizijos lainerio nuolaužų, pablogėjus saugumo padėčiai tame regione, paskelbė Nyderlandų premjeras Markas Rutte.Daugiau – čia.
 Australijoje ketvirtadienį vėliavos buvo nuleistos iki pusės stiebo, šalyje paskelbus nacionalinį gedulą dėl oro bendrovės „Malaysian Airliner“ reiso MH17 lėktuvo katastrofos rytų Ukrainoje – kitą dieną, kaip ekspertai sustabdė žuvusiųjų palaikų paieškas dėl pablogėjusios saugumo padėties.Daugiau – čia.
JAV viceprezidentas J. Bidenas ir Ukrainos vadovas P. Porošenka susirūpinę dėl Rusijos pasienyje telkiamų pajėgųJAV viceprezidentas Joe Bidenas ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienį aptarė nerimą keliantį Rusijos pajėgų telkimą prie sienos su Ukraina, nurodė Baltieji rūmai.„Abu lyderiai išsakė susirūpinimą dėl Rusijos pareiškimų, kuriuose užsimename apie Rusijos „taikdarių“ vaidmenį Ukrainoje, Rusijai toliau telkiant karines pajėgas prie sienos su Ukraina, taip pat dėl Rusijos tęsiamo ginklų perdavimo Rusijos statytiniams Ukrainoje“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.
Iš taikių gyventojų grobia jiems priklausantį turtąTeroristai iš Rytų Ukrainos gyventojų grobia jiems priklausantį turtą ir išduota išrašus, kuriuose teigiama, jog šis turtas bus panaudotas karinių veiksmų reikmėms.Apie tai Kijeve įvykusioje trumpoje spaudos konferencijoje pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Informacinio centro atstovas Andrejus Lysenka, rašo UNIAN.„Pastaruoju metu iš Rusijos atvykę samdiniai išduota apiplėštiems Rytų Ukrainos gyventojams „dokumentus“ dėl turto konfiskavimo, akivaizdų apiplėšimą vadindami karinių veiksmų reikmių patenkinimu“, - pareiškė A. Lysenka.Jis pademonstravo tokį popierių, kuriame neva patvirtinamas Donbaso gyventojo automobilio „Hyundai“ konfiskavimas „Donecklo liaudies respublikos“ tikslų siekimui.
NATO vadovas ketvirtadienį lankysis KijeveNATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas ketvirtadienį lankysis Kijeve, pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerija.NATO vadovo vizitas įvyks augant įtampai dėl Ukrainos pasienyje vėl sparčiai telkiamo Rusijos karinio kontingento.A.Foghas Rasmussenas Kijeve lankysis Ukrainos prezidento Petro Porošenkos kvietimu.Vizito metu ketinama aptarti būsimą NATO ir Ukrainos partnerystės susitikimą, nurodė Užsienio reikalų ministerija.Ukraina nėra 28-ias valstybes vienijančio Šiaurės Atlanto aljanso narė.
Rusija prie Ukrainos sienos yra sutelkusi 20 tūkst. karių, sako NATO.Daugiau – čia.
Per naujausius susirėmimus su prorusiškais separatistais Rytų Ukrainoje žuvo 18 ukrainiečių kariškių, remdamasi kariuomenės atstovu Andrijumi Lysenka skelbia "Reuters".Pasak A. Lysenkos, vyriausybės saugumo pajėgos per pastarąsias 24 valandas iki trečiadienio ryto 25 kartus susirėmė su separatistais Ukrainos rytiniame regione, netoli Rusijos sienos.Ukrainos kariai pranešė, jog vėl buvo apšaudyti iš Rusijos teritorijos, o Ukrainos pasieniečiai netoli Luhansko miesto pakliuvo į keturias valandas trukusią minosvaidžių sviedinių ir artilerijos ataką."Per pastarąsias 24 valandas mūšyje žuvo 18 karių, dar 54 buvo sužeisti", - žurnalistams sakė A. Lysenka ir pažymėjo, kad ginkluotųjų pajėgų nariai žuvo per kelis incidentus rytiniame regione.
Roščinskij gyvenvietė (Samaros sritis), rugpjūčio 6 d. Rusijos taikdarių pajėgose turi būti paskelbta visiška kovinė parengtis, kad jos visada būtų pasiruošusios atlikti taikdarių užduotis. Tai pareiškė Rusijos Federacijos gynybos ministras, armijos generolas Sergejus Šoigu.Daugiau – čia.
Ukrainos rytuose vykstantys susirėmimai nusinešė 18 karių gyvybiųĮnirtingi susirėmimai tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų sukilėlių šalies rytuose per pastarąją parą pareikalavo 24 karių gyvybių, trečiadienį pranešė kariuomenės atstovas.„Per pastarąsias 24 valandas žuvo 18 karių, o dar 54 buvo sužeisti“, – žurnalistams sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka.
Ukrainos antiteroristinės operacijos štabas neigia, kad šiąnakt Donecke buvo įvykdyta oro ataka. Daugiau – čia.
 D. Tuskas: padidėjo grėsmė dėl Rusijos karinės intervencijos Ukrainoje.Daugiau – čia.
Vienas iš Ukrainoje teroristine organizacija paskelbtos „Donecko liaudies respublikos“ vadovų Igoris Strelkovas (Girkinas) socialiniame tinkle „VKontakte“ pasiskundė dėl ypatingai sudėtingos finansinės situacijos. Daugiau – čia.
Ukraina surengė pirmą antskrydį prieš Donecką, civiliai gyventojai nenukentėjo.Daugiau – čia.
P. Porošenka: kovų zona Rytų Ukrainoje sumažėjo 75 proc.Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pareiškė, kad kovų zona šalies rytiniuose regionuose per pastaruosius du mėnesius sumažėjo 75 proc., skelbia "RIA Novosti"."Valstybės vadovas pabrėžė, kad specialiosios ATO (antiteroristinės operacijos) teritorija sumažėjo trim ketvirtadaliais", - "Twitter" rašė P. Porošenkos administracija.Liepos viduryje Ukrainos prezidentas pareiškė, kad šalies kariuomenei pavyko dvigubai sumažinti specialiosios operacijos zoną rytuose.Kijevo vyriausybė balandžio viduryje pradėjo karinę operaciją Ukrainos rytuose, kuria siekiama nuslopinti prorusiškų separatistų sukilimą, kilo naujų smurtinių susirėmimų banga, jau pareikalavusi šimtų gyvybių, įskaitant civilius.
Donecko regiono separatistai Horlivkos mieste susprogdino pėsčiųjų tiltą, šitaip tikėdamiesi pristabdyti Ukrainos kariuomenės puolimą, praneša "RIA Novosti".Daugiau – čia.
JT: pavojus civiliams Rytų Ukrainoje smarkiai išaugoJungtinių Tautų (JT) humanitarinių reikalų koordinavo biuro direktorius Džonas Gingas (John Ging) įspėjo, kad civiliai gyventojai separatistinių neramumų apimtuose Ukrainos regionuose patiria vis daugiau sunkumų, prie kurių prisideda sunaikinta infrastruktūra bei ribota prieiga prie vandens ir elektros išteklių, skelbia BBC.Neeiliniame JT Saugumo Tarybos pasitarime Ukrainos klausimu Dž. Gingas tvirtino, kad politinio sprendimo nebuvimas tik ves prie dar daugiau civilių aukų Donecke ir Luhanske."Šiuo metu dedamos pastangos rasti Ukrainos krizės politinį sprendimą kol kas vaisių nedavė, - pažymėjo JT atstovas. - Todėl nesaugumas ir smurtas konflikto zonose nuolatos blogina humanitarinę situaciją".Posėdyje dalyvavęs Maskvos atstovas dėl humanitarinės padėties prastėjimo Ukrainoje apkaltino Kijevo vyriausybę, tuo tarpu Didžiosios Britanijos ambasadorius pareiškė, jog didelė dalis atsakomybės dėl įvykių Donecke ir Luhanske tenka būtent Rusijai. JT skaičiavimais, nuo birželio iš neramumų apimtų zonų pabėgo iki 100 tūkst. žmonių, o nuo ginkluoto konflikto pradžios balandį čia žuvo per 1 500 žmonių.
Luhansko srityje per separatistų grupuočių susirėmimus buvo nušautas Antracyto kovotojų lyderis, pravarde „Kaban“. Daugiau – čia.
R. Sikorskis: Rusija nori paspausti arba įsiveržti į UkrainąInterviu TVN 24 televizijai davęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis (Radoslaw Sikorski) įsitikinęs, kad naujai Rusijos sutelkta kariuomenė netoli Ukrainos sienų skirta sudaryti papildomą spaudimą Kijevui arba įsiveržti į Ukrainą, praneša "Reuters"."Deja, Rusija atgaivino savo kovinius pajėgumus prie Ukrainos sienos, - kalbėjo ministras. - Ten dislokuoti keli batalionai. Sutelkta daug karinės įrangos. Šie dalykai daromi sukurti papildomą spaudimą. Arba įsiveržti".Korespondentų paklaustas, kuris iš šių dviejų variantų labiau tikėtinas, R. Sikorskis išsisuko nuo tiesaus atsakymo."Pažiūrėsime. Labai greitai tai žinosime", - teigė pareigūnas.NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexanderis Vershbow rugpjūčio 5 dieną informavo, kad Rusija prie sienos su Ukraina sutelkė 20 tūkst. karių. Maskva šalies Vakarinėje ir Centrinėje karinėje apygardose rugpjūčio 4-8 dienomis taip pat rengia karinės aviacijos pratybas, kuriose dalyvaus per 100 įvairiausios paskirties orlaivių.
P.Porošenka: kovų zona Rytų Ukrainoje sumažėjo 75 proc.Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pareiškė, kad kovų zona šalies rytiniuose regionuose per pastaruosius du mėnesius sumažėjo 75 proc., skelbia "RIA Novosti"."Valstybės vadovas pabrėžė, kad specialiosios ATO (antiteroristinės operacijos) teritorija sumažėjo trim ketvirtadaliais", - "Twitter" rašė P. Porošenkos administracija.Liepos viduryje Ukrainos prezidentas pareiškė, kad šalies kariuomenei pavyko dvigubai sumažinti specialiosios operacijos zoną rytuose.Kijevo vyriausybė balandžio viduryje pradėjo karinę operaciją Ukrainos rytuose, kuria siekiama nuslopinti prorusiškų separatistų sukilimą, kilo naujų smurtinių susirėmimų banga, jau pareikalavusi šimtų gyvybių, įskaitant civilius.
NATO: Rusija prie sienos su Ukraina sutelkė 20 tūkst. kariųNATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexanderis Vershbowas antradienį sakė, kad Rusija prie sienos su Ukraina sutelkė 20 tūkst. karių, skelbia „RIA Novosti“. „Rusija pažeidė tarptautinę teisę be jokio pateisinimo, įsiveržė į Ukrainą, remia separatistus, o dabar prie Ukrainos sienos sutelkė 20 tūkst. karių“, – „Twitter“ paskyroje rašė A. Veršbou. Rusijos užsienio reikalų ministerija griežtai sukritikavo NATO generalinį sekretorių Andersą Foghą Rasmusseną dėl nepagrįstos konfrontacinės retorikos, nukreiptos prieš Rusiją, kuri primena „šaltojo karo“ propagandos šablonus. Sekmadienį interviu Prancūzijos laikraščiui „Midi Libre“ A. F. Rasmusenas sakė, kad Aljansas priims naujus veiksmų savo saugumui stiprinti planus „Rusijos agresijos“ prieš Ukrainą akivaizdoje. A. F. Rasmusenas dar kartą paragino NATO šalis padidinti gynybos biudžetą. 
Galingi sprogimai ir šūvių salvės antradienį sudrebino vieną apsiausto Ukrainos rytuose esančio Donecko, kurį kontroliuoja prorusiški sukilėliai, vakarinį priemiestį, pranešė miesto taryba.Plačiau... 
HRW: Ukrainos sukilėliai rengia išpuolius prieš medikusUkrainos rytuose veikiantys prorusiški separatistai baugina medikus, grobia greitosios pagalbos automobilius bei vagia medicinos įrangą ir tokiu būdu trukdo teikti pagalbą sužeistiems civiliams, antradienį pareiškė tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW).„Prorusiškų separatistų išpuoliai prieš medicinos darbuotojus kelia grėsmę sergantiems ir silpniems žmonėms bei tiems, kas jais rūpinasi“, - sakė HRW Europos ir Centrinės Azijos ekspertė Julija Gorbunova.„Toks sukrečiamas sergančių ar sužeistų žmonių nepaisymas gali būti mirtinas ir turi būti nedelsiant sustabdytas“, - pabrėžė ji.Niujorke įsikūrusi žmogaus teisių organizacija pranešė turinti įrodymų, kad sukilėliai grobia greitosios pagalbos automobilius kovotojams pervežti, naudoja prievartą prieš medikus ir konfiskuoja jų įrangą, o tai gali būti prilyginta karo nusikaltimams.Pagalbą civiliams teikiantys gydytojai kenčia ne tik nuo separatistų: mažiausiai du medikai žuvo, kai raketos ar minosvaidžio sviediniai, kuriuos tikriausiai paleido vyriausybinės pajėgos, pataikė į penkias ligonines sukilėlių kontroliuojamoje teritorijoje, nurodė HRW.Jungtinių Tautų duomenimis, nuo balandžio vidurio per susirėmimus pramoniniuose Ukrainos rytuose jau žuvo apie 1 150 žmonių ir dar maždaug 3 450 buvo sužeisti.
Ukrainos pajėgoms apsupus abu separatistų kontroliuojamus didmiesčius, iš Luhansko pranešama apie kritišką humanitarinę padėtį: mieste nėra elektros ir ryšio, nevalomas vanduo, neišvežamos šiukšlės.Daugiau – čia.
Kariuomenės ekspertas, grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas mano, kad kol Ukrainos saugumo pajėgos neperims visos sienos su Rusija kontrolės, antiteroristinė operacija (ATO) nesibaigs.    Daugiau – čia.
JT: dėl konflikto Ukrainoje į Rusiją pasitraukė apie 730 tūkst. žmoniųApie 730 tūkst. žmonių šiemet pasitraukė iš Ukrainos į Rusiją dėl šalies rytus apėmusio ginkluoto konflikto, antradienį pranešė Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūros UNHCR padalinio Europoje direktorius Vincent'as Cochetelis.Ši statistika rodo, kad į pabėgėlių iš tikrųjų yra daug daugiau negu 168 tūkst. žmonių, kurie kreipėsi į Rusijos migracijos tarnybą.Dar 117 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus, tačiau neišvyko iš Ukrainos.Pasak V.Cochetelio, tokių žmonių skaičius didėja maždaug po 1,2 tūkst. per dieną.Minėtą skaičių UNHCR gavo neįtraukusi į savo statistiką sezoninės migracijos ir žmonių, kurie esant įprastai padėčiai būtų vykę į Rusiją verslo arba turizmo tikslais, V.Cochetelis sakė per JT spaudos konferenciją.
Ukrainos gynybos ministerijos pareigūnai teigia, kad separatistų kovotojai apšaudė iš Rusijos teritorijos grįžtančius neginkluotus ukrainiečių karius, praneša „Reuters“.Daugiau – čia.
Socialiniame tinkle aptiktas netikras Antiteroristinės operacijos spaudos centro puslapisIniciatyvinės grupės „EuromaidanSOS“ aktyvistai „Facebook“ socialiniame tinkle rado suklastotą Ukrainos Antiteroristinės operacijos (ATO) spaudos centro puslapį, kuriame skleidžiama melaginga antiukrainietiško turinio informacija, skelbia UNIAN.Apie tai teigiama aktyvistų pranešime „EuromaidanSOS“ svetainėje.„Draugai, reikia pagalbos! Rastas suklastotas ATO puslapis, kuriame skleidžiama melaginga antiukrainietiško turinio informacija. Reikia kuo greičiau nusiųsti juos į nebūtį. 30 sekundžių jūsų laiko – ir tinkle bus mažiau zombių. Tam, kad vartotojas būtų užblokuotas, reikia ne mažiau nei 500 skundų“, – rašo aktyvistai. Jie ragina „Facebook“ vartotojus apskųsti šį puslapį administratoriams. Tikras ATO spaudos tarnybos puslapis: https://www.facebook.com/ato.news.
Padangos iš Maidano bus išgabentos perdirbtiKijevo komunalinės tarnybos ir toliau ardo barikadas Kijevo centre. Be to, iš pradžių buvo surinkti Euromaidano dalyvių asmeniniai daiktai, čia likę nuo žiemos įvykių, rašo UNIAN.„Šaliname tas barikadų atkarpas, kurias leidžia pašalinti aktyvistai“, - pasakojo „Kijevavtodor“ generalinis direktorius Vladimiras Žukovas.Jo teigimu, padangos išvežamos perdirbti, o šiukšlės – į 5-ąjį poligoną.
M. Kovalis: prie sienos su Ukraina dislokuota 33 tūkst. Rusijos kariųAntiteroristinė operacija gali tapti pretekstu Rusijai įsiveržti į Ukrainos teritoriją.  Tai per televizijos ICTV laidą „Svoboda slova“ pareiškė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus pavaduotojas Michailas Kovalis, rašo unian.net.Jo teigimu, smogimo grupės netoli sienos su Ukraina iš tikrųjų yra suburtos, o jas sudaro iki 33 tūkst. Rusijos karių.  „Itin pajėgios grupuotės yra Krymo teritorijoje (23 tūkst. Rusijos karių). Ne mažiau stiprios grupuotės dislokuotos nuo Černigovo iki Taganrogo. Ten jau įkurti valdymo punktai. Visos priemonės, kurios vyksta teritorijose į rytus nuo mūsų valstybės, liudija tai, kad vyksta aiški Rusijos ginkluotųjų pajėgų pasirengimo taikyti aktyvius karinius veiksmus demonstracija“, - sakė M. Kovalis.        Jo duomenimis, netoli sienos su Ukraina yra iki 33 tūkst. Rusijos karių ir iki 160 tankų.  
Įkliuvo su fašistais kovoti atvykęs savanorisTuo tarpu televizija skelbia reportažą apie savanorio, nutarusio „nuo fašistų gelbėti separatistus ir Ukrainą“, iš Rusijos sulaikymą. Jaunas vyras pasakoja apie savo atvykimo intencijas ir tai, ką iš tiesų rado Ukrainoje:
http://tsn.ua/ukrayina/biyci-batalyonu-dnipro-zatrimali-rosiyskogo-boyovika-dobrovolcya-361878.html
Sulaikytas kazokų atamanasLuhanske Ukrainos jėgos struktūros sulaikė kazokų generolą majorą Vladimirą Muchtarovą, kuris, kaip įtariama, subūrė teroristinę grupuotę, skelbiama Generalinės prokuratūros spaudos tarnybos pranešime, kurį cituoja UNIAN.  Plačiau...
Ukrainos pareigūnai sulaikė vadinamosios Donecko liaudies respublikos spaudos tarnybos vadovęUkrainos saugumo tarnyba (UST) sulaikė vadinamosios Donecko liaudies respublikos (DLR) spaudos tarnybos vadovę Jeleną Blochą.„UST nustatė Ukrainos pilietės J. Blochos buvimo vietą ir ją sulaikė. J. Blocha skelbėsi esanti vadinamosios DLR ryšių su visuomene departamento vadovė, sekmadienį ji mėgino išvykti į Krymą“, - sakoma UST pranešime.Sulaikytoji pristatyta į Kijevą, kur teismas turi priimti sprendimą dėl kardomosios priemonės jai.Vasario 27 d. J. Blochai buvo iškelta baudžiamoji byla pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso straipsnį „Teroristinės grupės arba teroristinės organizacijos sudarymas“.
Rusijos teritorijoje yra 311 sieną perėjusių Ukrainos kariškiųRusijos teritorijoje yra 311 Ukrainos kariškių, kurie pirmadienio rytą buvo priversti pereiti sieną, kadangi juos apšaudė teroristai.Kaip informuoja naujienų agentūra UNIAN, tai per vakarinę spaudos konferenciją Kijeve pranešė Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka.Operatyviniais duomenimis, Rusijos teritorijoje yra 171 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškis ir 140 pasieniečių (iš viso 311 žmonių), kurie buvo priversti pereiti į RF teritoriją per Hukovo pasienio punktą, sakė A. Lysenka. Anot jo, diplomatiniais kanalais imamasi priemonių kariškiams į Ukrainą grąžinti. Jiems grįžus bus aiškinamasi, kodėl jie žengė tokį žingsnį.„Kai tik Ukrainos kariškiai grįš į tėvynę, mes išsiaiškinsime, kas nutiko“, - pažymėjo A. Lysenka.
Atsistatydina A. Parubis Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Andrijus Parubis parašė atsistatydinimo prašymą. Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra UNIAN.Kaip sakė žurnalistams informuotas šaltinis, pareiškimas buvo parašytas dar liepos 25-ąją. To priežastis - Ukrainos prezidento Petro Porošenkos ir NSGT sekretoriaus pozicijų skirtumai, pirmiausia - informacinės politikos klausimais.Pasak šaltinio, prezidentas dar nepasirašė prašymo, kadangi neapsisprendė, kas užims šį postą. Vienu iš kandidatų laikomas dabartinis Ukrainos saugumo tarybos vadovas Valentinas Nalivaičenka, bet jis nesutinka palikti einamų pareigų. Antrasis kandidatas yra Jurijus Stecis.A. Parubis buvo paskirtas NSGT sekretoriumi šių metų vasario mėnesį.
Į Nyderlandus parskraidinta daugiau Malaizijos lėktuvo katastrofos aukų palaikųĮ Nyderlandus pirmadienį atskrido lėktuvas, atgabenęs daugiau Ukrainoje sudužusio keleivinio lėktuvo katastrofos aukų palaikų.Olandų kariniu transporto lėktuvu buvo atskraidintas vienas karstas su žmonių palaikų dalimis, kurios, kaip teigia Ukraina, buvo aptiktos per paieškos operaciją, taip pat DNR pavyzdžiai ir aukų asmeniniai daiktai, kurį laiką saugoti sukilėlių kontroliuojamame Donecke.Iki pirmadienio į Nyderlandus, kurių piliečių buvo daugiausiai tarp liepos 17 dieną įvykusios katastrofos aukų, buvo atgabenti 227 karstai kruopščiam palaikų identifikavimo procesui.Iš viso per oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvo, skridusio iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, katastrofą Ukrainos rytuose žuvo 298 keleiviai ir įgulos nariai.Manoma, kad orlaivis buvo numuštas raketa „žemė-oras“.
Santykių su Rusija pasėkmės: Kijevo gyventojai turės priprasti prie šalto dušoPlačiau...
Ukrainos armija dislokuoja taktinių raketų leistuvus ir reaktyvinės salvinės artilerijos kompleksus prie Donecko rytinėje Ukrainoje, pirmadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.Daugiau – čia.
Ukrainos vyriausybinės pajėgos atsikovojo svarbų geležinkelio mazgą iš prorusiškų sukilėlių rytinėje šalies dalyje, pirmadienį pranešė vienas saugumo pareigūnas Kijeve.Daugiau – čia.
Į Nyderlandus iš Ukrainos išskris dar vienas lėktuvas su Malaizijos orlaivio aviakatastrofos aukų kūnaisIš Ukrainos Charkovo miesto oro uosto į Nyderlandus išskris penktasis lėktuvas su Malaizijos orlaivio aviakatastrofos aukomis, skelbia "Ukrinform"."Pirmadienį, rugpjūčio 4 dieną, maždaug 16 val. (vietos laiku. - ELTA) atvyks karinis lėktuvas su "MH17" reiso aukų kūnais", - rašoma Nyderlandų vyriausybės pranešime.Pranešama, kad žuvusieji bus pagerbti tokia pačia procesija kaip keturi anksčiau į Nyderlandus atskridę orlaiviai su kūnais. Policijos kortežas koloną palydės į Hilversumo miestą, kur teismo medicinos ekspertai identifikuos aukas.
Grupė karių iš 72-osios motorizuotos brigados buvo priversta atsitraukti į Rusijos Federacijos teritoriją, nes per mūšį su teroristais jiems baigėsi šoviniai, praneša Unian.net.Daugiau – čia.
Nors Ukrainos rytinio Donecko miesto gatvės buvo pustuštės, Oksanos Vsevolodovos maisto prekių parduotuvėje vyko gyva prekyba, gyventojams skubant apsirūpinti atsargomis prieš numanomą ilgą apsiaustį.Daugiau – čia.
Rusijos gynybos ministras nurodė surengti pajėgų pratybas Centrinėje ir Vakarų karinėse apygardose, kuriose dalyvaus daugiau negu 100 orlaivių, pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“, cituodama karinių oro pajėgų atstovą Igorį Klimovą.Daugiau – čia.
NATO turi įrodymų, kad Malaizijos lėktuvą numušė separatistaiInterviu Prancūzijos leidiniui „Midi Libre“ NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas pareiškė, kad NATO turi daugybę įrodymų, liudijančių, jog virš Ukrainos teritorijos skridusį Malaizijos oro linijų lėktuvą numušė separatistai.Daugiau – čia.
Antiteroristinę operaciją ketinama baigti iki žiemosTelevizijos „112 Ukraina” eteryje Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos Informacinio analitinio centro atstovas Andrejus Lysenka prognozavo, jog Rytų Ukraina iki šių metų žiemos bus išvaduota iš Rusijos samdinių gniaužtų.
Mariupolyje sulaikyta terorizmo propagandą skleidusi Donecko miesto tarybos laikraščio redaktorėMariuplyje sulaikyta į Rusijos užimtą Krymą mėginusi išvykti terorizmo propagandą skleidusi Donecko miesto tarybos laikraščio „Municipalnija gazeta“ redaktorė Jelena Blocha.Apie tai rugpjūčio 4 d. pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacinis analitinis centras. Kaip rašo UNIAN, oficialiame išplatintame pranešime teigiama, jog šiuo metu tęsiami aktyvūs veiksmai, skirti teroristams sulaikyti. Viena iš sulaikytųjų – J. Blocha, kuri, būdama Donecko miesto tarybos leidinio „Municipalnaja gazeta“ redaktore, taip pat vadovavo ir savarankiškai pasiskelbusios „Donecko liaudies respublikos“ Donecko miesto tarybos „vyriausybės“ ryšių su visuomene departamentui.J. Blocha šiame laikraštyje ir šio leidinio internetinėje svetainėje publikavo įvairią separatistinės bei antiukrainietiškos tematikos informaciją.Remiantis oficialiu pranešimu, Mariupolyje sulaikyta į Rusijos užimtą Krymą mėginusi išvykti Ukrainos pilietė J. Blocha, kuri vykdė propagandinę veiklą bei vadovavo informaciniam Rusijos samdinių Donecke padaliniui.
Pranešama apie mirtininką Ukraina skelbia, kad 40-ojo teritorinės gynybos bataliono „Krivbass“ blokavimo poste buvo sunaikintas automobiliu prasiveržti mėginęs mirtininkas, kuris siekė sunaikinti blokavimo postą bei taikius iš ugnies apimto Donecko evakuotis mėginančius gyventojus.Daugiau – čia.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.