aA
Rusijai įsivedus maisto produktų iš Vakarų importo draudimą, šalies gyventojai bando įsivaizduoti savo ateitį be šių produktų, rašo themoscowtimes.com.
Po sankcijų: kaip rusai įsivaizduoja ateitį
© twitter.com

Ar ateitis atrodys kaip šis šviežių vaisių ir daržovių gausybės ragas sovietiniais laikais?...


O gal kaip distopinis pasaulis, pavaizduotas populiariuosiuose Suzanne Collins romanuose ir pagal juos sukurtuose filmuose?


Žmonės niekaip neapsisprendžia, ko tikėtis, tad džiugina bent tai, kad derlius Rusijoje tarpsta.

„Reaguodamos į sankcijas, mūsų braškės nusprendė subrandinti antrą derlių“, – visiškai rimtai rašo vienas „Twitter“ vartotojas.


Kitas vartotojas pateikė šią nuotrauką su mėgstamiausiu savo vakarietišku produktu – kamambero sūriu – ir parašė, kad neatleis prezidentui Vladimirui Putinui, jei šis sūris bus įtrauktas į uždraustų produktų sąrašą.


Nemažai vartotojų nurodė maisto produktų iš Vakarų šalių importo draudimo privalumus – nors argumentas, kad sankcijos teigiamai atsilieps visų sveikatai, skamba šiek tiek ironiškai.

Galiausiai, tradiciniai rusiški kotletai su bulvių koše vargu ar turi daugiau vitaminų nei šalia jų pavaizduotas ir išbrauktas mėsainis.


Kaip visada, nepritekliaus laikais svarbiausia išlaikyti pakilią dvasią. Būtent todėl šis „Twitter“ vartotojas cituoja tradicinį rimuotą šūkį, kuris tiktų ir bado žaidynių streikuotojams, ir besilaikantiesiems dietos: „Kol valgysim – nelaimėsim“.


Tad kaip rusai turėtų ruoštis ateičiai? Pavyzdžiui, galima užsiprenumeruoti sodininkystės žurnalą, kurio viršelio tema – pastarnokai. Tikrai nepakenks.


Ir nors prognozės, kad „Azbuka Vkusa“ (prekybos centrų tinklas, prekiaujantis daugiausiai importuojamais produktais) atrodys taip, yra šiek tiek perdėtos...


... visai tikėtina išgirsti tokius dialogus juodojoje rinkoje:
– Midijų turite?
– Turime.
– Viešpatie, iš kur gi? Jų niekur nėra.
– Iš Baltarusijos.
– Bet Baltarusijoje …
– IŠ BALTARUSIJOS.
– Supratau. Prašau 15 baltarusiškų midijų.


Apskritai, maisto importo draudimo poveikis gali akivaizdžiausiai matytis būtent svetainėje „Instagram“, kuri yra labai populiari Rusijoje.

Gurmanų mėgstamoje #foodporn paskyroje, kurioje buvo skelbiamos skaniai ir patraukliai pateikto maisto nuotraukos, greitai gali būti talpinamos tokios nuotraukos, kaip šis rudai pilkas kotletų su grikiais derinys, pavadinimu „Rusų „Instagram“, 2015“.


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.