aA
Japonijos policija, stengdamasi nustatyti didžiausios traukinio katastrofos per keturis pastaruosius dešimtmečius priežastis, antradienį atliko kratą kompanijoje, kuriai priklausė šis traukinys, o sielvarto prislėgti 73-ijų žuvusiųjų artimieji važiavo į laikiną morgą atsiimti palaikų.
Traukinio katastrofa Japonijoje
Traukinio katastrofa Japonijoje
© Reuters/Scanpix
Žiniasklaidos teigimu, per didžiausią pastarųjų keturių dešimtmečių traukinio avariją šalyje mažiausiai 441 asmuo buvo sužeistas, 138 jų - sunkiai.

Nelaimė įvyko Amagasakyje netoli Osakos, esančios per 400 kilometrų nuo Tokijo. Dėl kol kas nežinomų priežasčių traukinys posūkyje nuvažiavo nuo bėgių ir rėžėsi į gyvenamąjį namą.

Tyrimą atliekančius pareigūnus šiuo metu labiausiai domina tai, kokiu greičiu važiavo sausakimšas traukinys, kai pirmadienį, iškart po rytinio piko netoli Osakos miesto Japonijos vakaruose nulėkė nuo bėgių ir rėžėsi į gyvenamąjį namą.

Policija, atlikusi kratas geležinkelių kompanijos "West Japan Railway Co." biuruose, aiškinasi, ar būta aplaidumo, sukėlusio žmonių mirtį.

"West Japan Railway Co." prezidentas Takeshi Kakiuchi, prisiimdamas atsakomybę už šią avariją, per kurią buvo sužeista dar 440 žmonių, atsistatydins, vieną kompanijos pareigūną citavo naujienų agentūra "Kyodo".

Avarijos vietoje sunkiąja technika bandoma išardyti vieną vagoną, dirba saugumo ekspertai.

Anksčiau antradienį iš nuolaužų buvo ištraukti trys gyvi keleiviai, bet policija nurodė, kad kol kas neaišku, ar sumaitotuose vagonuose dar liko žmonių.

Tyrėjai sako, kad avarijos priežastis vis dar neaiški, tačiau gyvi likę traukinio keleiviai, kurių iš viso buvo maždaug 580, ir konduktorius sako manantys, kad traukinys važiavo greičiau nei įprasta, nes vėlavo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.