aA
Nuo Lapių miestelio girtuoklių nukentėjęs šv. Jono krikštytojo bažnyčios zakristijonas Aloyzas Urba viešai piktinasi policijos pareigūnų darbu. Bažnyčios tvarkytojas sakosi buvęs įskaudintas Kauno rajono policijos komisariato Lapių policijos nuovados pareigūnų abejingumo, mat policijos darbuotoja sekmadienį tik po kelių valandų ir tik po trečiojo kvietimo atvyko apžiūrėti jo automobilio.
Iš automobilio vietos girtuokliai per rytines mišias nugvelbė krepšį su duona ir dviem dviejų litrų buteliais stipraus "Forto" alaus.

Prieš tai jie dar išdaužė automobilio durelių stiklą.

Kaip vėliau paaiškėjo, Lapių nuovados pareigūnai tuo metu buvo išvykę aiškintis nusikaltimo aplinkybių į Vandžiogalos miestelį už 18 kilometrų.

Nuo pažeidėjų nukentėjęs zakristijonas pirmadienį kreipėsi į žiniasklaidą elektroniniu laišku, kuriame prašo "gelbėti Lapių miestelio gyventojus". Anot jo, sekmadienio įvykis parodo, kad žmonėms pavojinga atvykti į Lapes automobiliais, nes po kokio apiplėšimo ar užpuolimo policijos vis tiek neprisišauks.

"Žmonės matė, kaip bomžai išgėrę mano alų voliojosi, bet policijai tai neįdomu. Kol jie atvažiavo, tie girtuokliai po savo landynes išsislapstė", - guodėsi A. Urba.

Tačiau Lapių policijos nuovados viršininkas Artūras Maisuraitis atmeta zakristijono priekaištus, kad pareigūnai dirba aplaidžiai. Pasak A. Maisuraičio, sekmadienio incidentas prie bažnyčios nebuvo toks nusikaltimas, kurio reikėjo imtis nedelsiant, atidėjus visus kitus darbus. Tądien nuovadoje budėję pareigūnai pirmiausia turėjo baigti aiškintis įvykį Vandžiogaloje, o po to pradėjo tirti ir nukentėjusio zakristijono pareiškimą. Kadangi padaryta žala neviršija vieno minimalaus gyvenimo lygio (125 litų), įvykis vertinamas kaip administracinis teisės pažeidimas.

Nuovados viršininkas taip pat teigė nematąs būtinybės sulaikyti visus asocialius asmenis, dėl kurių kas nors ima reikšti nepasitenkinimą.

"Jeigu mes pradėsime rinkti visus, dėl kurių kažkam kyla įtarimas, pažeisime žmogaus teises. Pirmiausia reikia surinkti įkalčius, išsiaiškinti, kas tie žmonės. Šiandien mūsų įgaliotinis tai ir daro", - pirmadienį sakė A. Maisuraitis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.