aA
Už sraigtasparnių remonto bendrovės "Helisota" generalinio direktoriaus Josifo Legenzovo nužudymą nusikaltimo vykdytojams galėjo būti pažadėta nemenka pinigų suma. Apie tai teisėsaugai teigė vienas įslaptintų liudytojų, kurio parodymai pirmadienį buvo perskaityti Kauno apygardos teisme vykusiame posėdyje.
Teismas
Teismas
© Corbis/Scanpix
Šioje byloje nusikaltimo organizavimu ir vadovavimu bendrams kaltinamas keturis kartus teistas bendrovės "Kompiuterių era" tiekėjas kaunietis Arnoldas Jaškus.

Kartu su juo yra teisiami dar keturi įtariamieji - Saulius Saulevičius, Audrius Letkauskas, Kęstutis Klevinskas ir Vilma Bugienė. Jie nuosprendžio laukia laisvėje, o likusieji trys yra suimti.

Verslininką J. Legenzovą prie jo namų T. Ivanausko gatvėje du asmenys metaliniais strypais sumušė 2003 metų lapkričio 7-osios ankstų rytą. J.Legenzovas buvo užpultas, kai išlipo iš mašinos, norėdamas pažiūrėti, kodėl neatsidaro automatiniai kiemo vartai. Staiga pribėgę du vyrai jam laužtuvais per galvą sudavė 9 smūgius.

Kiemo vartai iš anksto buvo specialiai sugadinti užpuolikų.

Bylos duomenimis, užpuolikams jų ketinimai nepavyko, nes į kiemą netikėtai išėjo J.Legenzovo žmona.

Teisėsaugininkai įtaria, jog A. Jaškus nenustatyto užsakovo prašymu specialiai šiam nusikaltimui subūrė organizuotą grupę.

Anot prokurorų, už tai vykdytojams buvo pažadėtas atlygis, kuris vėliau buvo sumokėtas.

Įslaptintojo liudytojo teigimu, apie verslininko sužalojimą ar net nužudymą jis supratęs iš V. Bugienės kalbos. Ši prasitarusi, kad už budėjimą nusikaltimo vietoje jai bus sumokėta nemažai pinigų. Tačiau po nusikaltimo jai esą buvęs duotas tik prastas mobiliojo ryšio telefonas.

Anot liudytojo, jis nežinąs, kas užsakė verslininko sumušimą ar nužudymą, tačiau girdėjo frazę, kad "už tai pasidalinsime daug "babkių".

Teisėsaugininkai mano, kad J. Legenzovą metaliniais strypais mušė A. Letkauskas ir S. Saulevičius, į įvykio vietą juos atvežė K. Klevinskas. V. Bugienė, kaip įtariama, paslėpė nusikaltimo įkalčius. Kol kas nėra išaiškintas šio nusikaltimo užsakovas bei dar vienas įtariamasis, kuris stebėjo ir saugojo įvykio vietą.

Dėl pasikėsinimo nužudyti sraigtasparnių remonto bendrovės "Helisota" vadovą kaltu iš dalies prisipažino vienintelis A. Letkauskas. Jis tvirtino, kad verslininko sumušime nedalyvavo nė vienas iš likusių keturių teisiamųjų. A. Letkauskas minėjo, jog kartu su juo verslininko sumušime dalyvavo Petras, Jonas ir Martynas, kurių pavardžių bei kitų koordinačių nežinąs. A. Letkauskas prisipažino mušęs J. Legenzovą kartu su Petru, kuris neva paprašė "pamokyti" vyrą už tai, kad šis "palaiko draugiškus ryšius" su jo žmona, o apie nužudymą esą nebuvę nė kalbos.

Pasikėsinimo nužudyti sraigtasparnių remonto bendrovės "Helisota" generalinį direktorių baudžiamąją bylą Kauno apygardos teismas pradėjo nagrinėti šių metų sausio mėnesį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.