aA
Izraelis per nesėkmingas taikos derybas su palestiniečiais, kurios vyko pernai, šnipinėjo JAV valstybės sekretorių Johną Kerry, sekmadienį pranešė Vokietijos naujienų savaitraštis „Der Spiegel“.
Johnas Kerry
Johnas Kerry
© Reuters/Scanpix

Straipsnyje sakoma, kad izraeliečiai ir dar bent viena kita slaptoji tarnyba pasiklausydavo J.Kerry pokalbių, šiam bandant tarpininkauti derybose.

Tai, pasak „Der Spiegel“, tikriausiai padidins įtampą tarp Izraelio ir Jungtinių Valstijų.

J.Kerry per tas derybas, kurios anksčiau šiais metais galiausiai žlugo, nuolat kalbėdavosi telefonu su aukšto rango pareigūnais visuose Artimuosiuose Rytuose.

„Der Spiegel“, kuris rėmėsi „keliais šaltiniais slaptosiose tarnybose“, rašė, kad jis naudojosi ne tik saugiomis linijomis, bet ir normaliais palydovinio ryšio telefonais, kurių galima pasiklausyti.

„Vyriausybė Jeruzalėje panaudojo šią informaciją derybose dėl diplomatinio sprendimo Artimuosiuose Rytuose“, – sakoma straipsnyje.
Jame priduriama, kad J.Kerry darbuotojai ir Izraelio vyriausybė atsisakė pakomentuoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.