aA
Po Ukrainos demokratinės revoliucijos, atvedusios į valdžią provakarietišką reformų šalininką Viktorą Juščenką, praėjo keturi mėnesiai. Per tą laiką Kijevas spėjo Vakarų akyse įsitvirtinti, kaip šalis, negailėsianti pastangų, siekdama kuo artimesnių santykių ir galiausiai – narystės NATO ir Europos Sąjungoje.
Condoleezza Rice
Condoleezza Rice Vilniuje
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
“Oranžinės revoliucijos” pasėta sėkla leidžia daigus ir kaimyninėse nedemokratiškose Baltarusijoje ir Rusijoje. Šių šalių vadovai įspėja apie “spalvotų revoliucijų”, kurias esą remia Vakarai, neperspektyvumą Minske ir Maskvoje.

Kuriuo keliu ir kaip sparčiai toliau eis Ukraina, ir koks Lietuvos vaidmuo padedant šiai valstybei? Ar demokratijos siekiams nesukliudys neišvengiamos nepopuliarios reformos? Ar 2006-ieji Baltarusijoje taps demokratinio lūžio metais?

Ar realu, kad po Minsko seks politiniai virsmai Rusijoje? Ar Vilniuje JAV diplomatijos vadovė Condolleezza Rice išties patvirtino demokratinės Baltarusijos veiksmų planą?

Apie tai – Baltijos TV tiesioginėje politinių diskusijų laidoje “Ketvirtoji valdžia” pirmadienį, 19.10 val. Laidoje dalyvaus diplomatas Laimonas Tallat-Kelpša, politologas Vladas Sirutavičius, Seimo narė Rasa Juknevičienė, dienraščio “Lietuvos rytas” vyr. redaktoriaus pavaduotojas Marius Laurinavičius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.