aA
Gruzija sutinka, kad Rusijos karinės bazės būtų iškeldintos iš šalies teritorijos etapais iki 2008 metų sausio 1 dienos. Tai pareiškė Gruzijos URM vadovė, Salomė Zurabišvili. "Iš esmės Gruziją tenkintų tai, kad Rusijos karinės bazės būtų iškeldintos iki 2008 metų sausio 1 dienos - jeigu ši data galutinė", - sakė ministrė.
Drauge ji pabrėžė, kad "be termino, yra kitų svarbių bazių iškeldinimo aspektų".

"Tai, kas svarbiau Gruzijai - tai ne datos, nors jos, žinoma, turi simbolinę reikšmę, - o šalių susitarimas dėl visų iškeldinimo etapų", - pažymėjo S.Zurabišvili.

Pasak jos, Tbilisis norėtų, kad iškeldinimas vyktų keliais "konkrečiais apibrėžtais etapais", - sakė ji.

"Mes suinteresuoti, kad iškeldinimas prasidėtų jau šiandien ir tęstųsi iki 2008 metų pagal suderintą schemą. Negalima leisti, kad 2008 metų sausio 1 dieną vėl nebūtų nieko padaryta", - sakė ministrė.

Ji priminė, kad derybas dėl karinių bazių iškeldinimo Maskva ir Tbilisis veda jau 12 metų.

"Gruzija visada buvo kantri ir šiandien gruzinų tauta iš tikrųjų nesupranta, kodėl XXI amžiuje jos teritorijoje yra užsienio valstybės karinių bazių", - pabrėžė Gruzijos URM vadovė.

Atsakydama į klausimą apie galimą Rusijos piniginę kompensaciją dėl karinių bazių ministrė pažymėjo: "Mes pasirengę apsvarstyti su partneriais Rusijoje transportavimo išlaidų klausimus. Bet kai nurodomos absurdiškos 300-500 mln. dolerių sumos, mes suprantame, kad taip mėginama surasti dingstį neiškeldinti bazių".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.