aA
Socialdemokratų atstovo Česlovo Juršėno siūlymas ankstinti savivaldos rinkimų datą konservatorių palaikymo greičiausiai nesulauks, nes jie tai sieja su socialdemokratų baime pralaimėti savivaldos rinkimus dėl artėjančio euro įvedimo.
Česlovas Juršėnas
Česlovas Juršėnas
© ELTA
Kritiškai idėją vertina ir politologai, tačiau pats idėjos iniciatorius Č.Juršėnas tvirtina, kad siekis paankstinti savivaldos rinkimus yra susijęs su noru atskirti euro įvedimo ir savivaldos klausimus ir tai nebūtinai turės įtakos socialdemokratų partijos pergalei ar pralaimėjimui.

“Tiesiog siūlom variantą – padarysim anksčiau ir rinkimų neužgoš savivaldai nebūdingas klausimas… Neužmeskim savivaldybininkams klausimų, kurie yra valstybės – visos Lietuvos – ir netgi europinis reikalas”, - tvirtina Seimo pirmininko pavaduotojas Č.Juršėnas.

Jo teigimu, rinkimų paankstinimas “gali turėti ir gali neturėti įtakos” rinkimų rezultatams. Be to, jis nesiėmė prognozuoti, ar rezultatai būtų parankesni socialdemokratams, ar Darbo partijai.

“Žmonės renka žiūrėdami į konkrečius veikėjus, veikiančius toje savivaldybėje”, - sakė Č.Juršėnas, pridurdamas, kad vietos savivaldos rinkimams parankesnis terminas metų pabaiga, kai būna aiškūs metų rezultatai.

Visgi konservatorių atstovas Andrius Kubilius jau pirmadienį pareiškė, kad nepritars socialdemokratų siekiams paankstinti savivaldos rinkimus, nes sieja tai su socialdemokratų baime pralaimėti Tai opozicijos lyderis sakė pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje.

“Kai partija rengiasi pralaimėti rinkimus, ji pradeda kaitalioti rinkimų datas. Paprastai tai nieko gero neatneša”, - tvirtina opozicijos lyderis.

Savivaldos rinkimų datą gali būti keičiama su Seimo pritarimu. Tėvynės sąjungos frakcijos narys A.Kubilius tvirtina, kad konservatoriai nepritars tokiam siūlymui.

“Nematau tam jokių priežasčių, tai mes tikrai nepritarsim”, - sakė A.Kubilius.

Pats Seimo pirmininko pavaduotojas Č.Juršėnas teigia, kad tai tėra pasiūlymas, apie kurį reikia diskutuoti ir džiaugiasi, kad ši idėja iškilo būtent dabar.

“Opozicija galės reikštis, kiek tik norės, ypač jei aš vesiu posėdį – kiti gal kreivai žiūri į opoziciją, o aš žiūriu su meile”, - šypsojosi Č.Juršėnas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.