aA
Kinijos regioninis bulvarinis laikraštis greičiausiai per klaidą savo interneto portale paviešino straipsnį apie naują šalies tarpžemyninę balistinę raketą, kurios egzistavimą Pekinas griežtai neigė, informuoja "Reuters".
Kinijos žiniasklaida prasitarė apie naują Pekino tarpžemyninę balistinę raketą
© AP/Scanpix

Pusiau valstybinis "The Global Times" laikraštis penktadienį savo interneto svetainėje patalpino Šaansi (Shaanxi) provincijos aplinkosaugos agentūros centro pranešimą apie karinį kompleksą, kuriame tobulinama raketa gali gabenti keletą branduolinių užtaisų ir pasiekti JAV teritoriją.

Kinijos vyriausybė iki šiol griežtai neigia raketos "Dongfeng-41" egzistavimą, nors JAV gynybos departamentas savo 2014 m. ataskaitoje aprašė preliminarius jos parametrus. Analitikų teigimu, naujoji Pekino raketa su koviniu užtaisu gali nuskrieti apie 12 tūkst. kilometrų.

Kinijos karines naujienas atidžiai sekantys "The Global Times" korespondentai teigia, kad raketa yra "strateginio triumfo korta ir be jokios abejonės pats paslaptingiausias bei pajėgiausias atgrasymo ginklas". Netrukus žinutė apie raketą iš portalo buvo pašalinta, Kinijos vyriausybė pasirodžiusių pranešimų nekomentavo.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.