aA
Opozicijos lyderį Andrių Kubilių stebina premjero atostogoms pasirinktas laikas – būtent tada, kai Seimui bus teikiamas mokesčių reformos projektas ir Seime vyks diskusija dėl Vyriausybės metinės ataskaitos. A.Kubiliui taip pat nerimą kelia Vyriausybės abejingumas dėl “Jukos” ketinimų parduoti “Mažeikių naftos” akcijas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
“Premjeras demonstruoja, kaip jam daug kas nerūpi”, - tvirtina A.Kubilius, pridurdamas, kad tokia nuostata taip pat įrodo, kad mokesčių reforma atspindi labiau Ūkio ministro Viktoro Uspaskicho interesus, nei visos valdančiosios koalicijos.

Tuo tarpu Seimo socialdemokratų frakcijos atstovas Česlovas Juršėnas tvirtina, kad opozicijos pageidavimu diskusija dėl mokesčių reformos gali būti nukelta. “Jei opozicija nori, kad tai būtų prie premjero, galim nukelti diskusiją”, - tvirtina Č.Juršėnas.

Seimo opozicijos lyderiui A.Kubiliui taip pat nesuprantamas Vyriausybės abejingumas dėl galimo “Mažeikių naftos” akcijų perpirkimo.

“Vyriausybės abejingumas “Lukoil” atžvilgiu gali būti traktuojamas kaip nusikalstamas nacionalinio saugumo atžvilgiu”, - sakė A.Kubilius spaudos konferencijoje.

Jo teigimu, prielaidas, kad akcijas galėtų pirkti būtent “Lukoil” leidžia daryti V.Uspaskicho vizitai į Maskvą ir kelionė į Izraelį, kurioje, pasak A.Kubiliaus ir yra “Lukoil” centras.

“V.Uspaskicho vykimas į Maskvą trečiaeilio Maskvos klerko kvietimu manęs neįtikino”, - sakė A.Kubilius spaudos konferencijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.