aA
Jonavoje pirmadienio naktį žaibiškai apvogta Kelių transporto priemonių apskaitos valstybės įmonė "Regitra". Vagys pagrobė seifą su pinigais ir transporto priemonių bei vairuotojų dokumentais. Pirmadienio rytą įtariamieji dar nebuvo nustatyti.

"Regitros" generalinis direktorius Ramutis Oleka BNS teigė, kad įmonės filialai nuo vagių nukenčia jau trečią kartą. Dusyk buvo įsilaužta į Panevėžio skyrių, abu kartus pagrobti monitoriai.

Įtariama, kad šį kartą vagis labiausiai domino seife buvę dokumentai. Baiminantis, kad pagrobti automobilių registracijos liudijimai gali būti klastojami ir panaudoti turguose parduodant vogtas mašinas arba išgabenant vogtus automobilius į užsienį, apie šį įvykį informuotos pasienio tarnybos.

Pasak R.Olekos, informaciją apie pagrobtus dokumentus pirmadienio pavakarę ketinama paskelbti interneto tinklalapyje - www.regitra.lt.

Policijos departamentas pranešė, kad į Vasario 16-osios gatvėje įsikūrusią įmonę vagys pateko apie 2 val. nakties, išlaužę apsaugines durų žaliuzes ir išdaužę durų stiklą.

Dingo prie grindų pritvirtintas seifas, kuriame buvo 4 tūkst. litų, 29 transporto priemonių registracijos liudijimai, 66 vairuotojų pažymėjimai, 2 spaudai bei pažymos.

Suveikus signalizacijai, įmonę saugančios bendrovės darbuotojai įvykio vietoje buvo maždaug po 3 minučių, tačiau vagys jau buvo pasprukę. Įmonės patirti nuotoliai dar tikslinami.

Jonavos rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Petras Kliokmanas BNS teigė, kad seifas buvo nepakankamai gerai pritvirtintas prie grindų, jį galėjo išlupti ir išnešti vienas žmogus.

"Regitra" - nebiudžetinė organizacija. Įmonės padaliniai registruoja ir išregistruoja transporto priemones, egzaminuoja kelių transporto priemonių vairuotojus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.