aA
Liepos mėnesį į policiją kreipėsi garbaus amžiaus kybartiečių šeima - D. ir J., kuriuos, apsimesdamos socialinėmis darbuotojomis, apvogė dvi dabar jau demaskuotos sukčiautojos.
Sučiuptos apgavikės dar nebuvo spėję išleisti pinigų
© DELFI / Valdas Kopūstas

Pareigūnai informuoja, kad kaip ir visi tokio plauko vadinamieji geradariai, jos pranešė pensininkams gerą žinią – jie esą gausią paramą malkomis.

Kad būtų įtikinamiau, teigusios, kad dingę D ir J. dokumentai (net parodžiusios kažkokius lapelius), todėl reikia surašyti jų turimų banknotų numerius.

Senolis nuėjo į patalpą, kurioje buvo neva saugi santaupų slėptuvė, bet, matyt, jam kilo įtarimas ir grįžo be pinigų. Viena apsimetėlė iš karto sumojo, kad vyriškis abejoja, ir ėmėsi kitos gudrybės – paprašė lauke parodyti vietą, kur reikės išpilti malkas.

Pasinaudojusi situacija, šeimininkei net nepastebėjus, antroji sukčiautoja įsmuko į patalpą, kurioje buvo paslėptos santaupos, ir pavogė jas.

D. ir J. kreipėsi į Vilkaviškio r. PK pareigūnus. Profesionalumo dėka tyrėjui Mindaugui Zmitrevičiui pavyko nustatyti, kas pasinaudojo garbaus amžiaus žmonių patiklumu ir juos apvogė.

Laimingi kybartiečiai džiaugiasi atgavę visas santaupas ir nuoširdžiai dėkoja kriminalinės policijos pareigūnui už profesionalų ir kruopštų pareigų atlikimą, už greitai išaiškintą nusikaltimą ir suteiktą moralinę pagalbą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.