aA
Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu 23 m. Ukmergės rajono gyventojas V. A. pripažintas kaltu sunkiai sužalojęs sugyventinę ir nuteistas 2 m. 6 mėn. laisvės atėmimo bausme.
Už neištikimybę mylimąjai į nugarą smeigė peiliu
© Shutterstock nuotr.

Nustatyta, kad praėjusių metų rudenį V. A., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, susipyko su sugyventine V. B., nes ji, anot nuteistojo, buvo neištikima.

Įvykus konfliktui, V. B. išsitraukė dujų balionėlį ir papurškė sugyventiniui į akis. Pastarasis nuėjęs į namus nusiprausti veido, kartu su savimi pasiėmė sulankstomą peiliuką ir sugrįžęs į tą pačią vietą, kur kartu su draugais ir sugyventine V. B. vartojo stipriuosius alkoholinius gėrimus, dūrė jai peiliu į nugarą.

Kaltinamasis aiškino, jog tenorėjo pagąsdinti sugyventinę ir dėl to labai gailisi.

Pažymėtina, kad V. A. nustatytas 1.08 promilių girtumas, V. B. – 1.14.

V. A. neseniai Ukmergės rajono apylinkės teismo nutartimi buvo pripažintas kaltu dėl sukčiavimo, fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo ir nuteistas vienerių metų laisvės apribojimu.

Teismas, subendrinęs bausmes, skyrė galutinę 2 m. 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę, kurią jaunuolis turės atlikti pataisos namuose.

Taip pat Vilniaus teritorinei ligonių kasai V. A. turės atlyginti beveik 1 500 litų žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Vilniaus apygardos teismą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.