aA
Visų mūsų šalies lenkų vardu kalbanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) tarnauja didžiųjų partijų interesams, o šios, nors viešai kritikuoja Valdemaro Tomaševskio organizacijos veiksmus, naudojasi ja realioms problemoms pridengti. Tuo įsitikinęs buvęs parlamentaras ir lenkų sąjungos vadovas Ryšardas Maceikianecas.
Kritika R. Cytackai: ji nė iš tolo neturėjo būti prileista prie valstybinių pareigų
© DELFI / Tomas Vinickas

„Jei atmestume rusų balsus, už LLRA balsuoja mažiau kaip pusė Lietuvos lenkų. Kiti pasisako už įvairias kitas politines organizacijas arba apskritai nebalsuoja. LLRA remiasi Vilniaus krašto, kur beveik kiekvienas žmogus yra kontroliuojamas, balsais. Į Vilniaus kraštą tarsi grįžo sovietmetis. Ką padarysi“,- interviu „Lietuvos žinioms“ sakė R. Maceikianecas.

Šią savaitę LLRA vadovas europarlamentaras V. Tomaševskis vėl pakurstė valdančiojoje koalicijoje rusenantį konfliktą dėl viceministrų, pasitraukusių iš postų dėl neigiamo Specialiųjų tyrimų tarnybos vertinimo. Partijos lyderis pareiškė sulaukęs premjero Algirdo Butkevičiaus asmeninio pažado, kad į energetikos viceministro postą galės grįžti anksčiau Vyriausybės vadovo griežtai sukritikuota Renata Cytacka.

Ryšardas Maceikianecas
Ryšardas Maceikianecas
© DELFI / Audrius Solominas

„Apie šį vadinamąjį konfliktą dėl R. Cytackos, kurią LLRA vėl siūlo į energetikos viceministrus, o valdantieji to tarsi nenori, juokinga kalbėti. Juk prieš kelerius metus R. Cytacka stovėjo turbūt prie visų užsienio ambasadų su Lenkijos vėliava ir skelbė, kad Lietuvoje lenkai skriaudžiami. Nejaugi tai nebuvo žinoma? Ji nė iš tolo neturėjo būti prileista prie valstybinių pareigų, bet ją skyrė, neprieštaravo, o paskui, kai prireikė, ištraukė šią problemą“,- „Lietuvos žinioms“ sakė R. Maceikianecas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.