aA
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai sulaikė jaunuolį, kuris per dvi dienas padegė du skirtinguose Šilalės rajono kaimuose esančius pastatus – vienas iš jų buvo įtrauktas į kultūros paveldo sąrašą.
Sučiuptas Labardžių dvaro padegėjas prisipažino padegęs dar vieną pastatą
© Tauragės apskrities VPK nuotr.

Policijos pareigūnams šių metų liepos 17 dieną, apie 17.00 val. buvo pranešta apie gaisrą, kuris kilo negyvenamame name, esančiame Šilalės rajone, Katyčių kaime. Pirminiais policijos duomenimis gaisras galėjo kilti dėl padegimo.

Praėjus vos porai dienų, liepos 19-ąją, apie 19.00 val. pareigūnai gavo pranešimą apie dar vieną gaisrą, kilusį Šilalės rajone, Labardžių kaime, kur sudegė į kultūros paveldo sąrašą įtrauktas Labardžių dvaras.

Abiem atvejais įtarę tyčinį padegimą, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl turto sunaikinimo.

Pradėję aiškintis abiejų gaisrų aplinkybes, pareigūnai nustatė įtariamąjį, kurį kartu su Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės policijos komisariato kriminalistais sulaikė Kelmės rajone. Įvykdęs nusikalstamas veikas jaunuolis tiesiog nesusivaldė apie jas nepapasakojęs aplinkiniams. Įtariamasis - dvidešimt ketverių Labardžių kaimo gyventojas, kuris pareigūnams prisipažino padegęs abu pastatus Šilalės rajone.

Jaunuoliui, padegusiam negyvenamą namą bei kultūrinės reikšmės objektą gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.