aA
Rytiniame Libijos mieste Bengazyje rasti mažiausiai 75 negyvėliai po dvi dienas trukusių kovų, per kurias islamistų kovotojai ir sukarintos grupuotės užėmė vieną armijos bazę, pranešė Libijos Raudonasis Pusmėnulis ir medikai.
Po susirėmimų Libijoje - šiurpus radinys
© AP/Scanpix

Raudonojo Pusmėnulio atstovai daugiau kaip 50 kūnų rado armijos bazėje, iš kurios specialiosios pajėgos pasitraukė antradienį.

„Mes stengiamės juos paimti iš bazės“, – sakė Raudonojo Pusmėnulio pareigūnas Mohammedas al-Misrati.

Į Bengazio ligonines, pasak medikų, atvežti dar mažiausiai 25 lavonai.

Anksčiau buvo pranešta, kad islamistų ir džihadistų aljansas paskelbė antradienį užėmęs pagrindinę karinę bazę rytiniame Bengazio mieste.

Jų pranešimą patvirtinęs vienas kariškių, sakė, kad tarp užpuolikų buvo kovotojai iš džihadistų grupuotės „Ansar al Sharia“, kurią Vašingtonas laiko teroristine organizacija.

Pastarąją savaitę vykę įnirtingi susirėmimai Bengazyje nuo šeštadienio pareikalavo apie 60 žmonių gyvybių, pranešė miesto medicinos pareigūnai.

„Specialiosios pajėgos, vadovaujamos (pulkininko) Waniso Abu Khamados atsitraukė po kelių atakų“, – pranešė armijos pareigūnas, informuodamas apie iki šiol didžiausią ginkluotųjų pajėgų nesėkmę kovoje su stipriomis buvusių sukilėlių grupuotėmis.

Specialiosios pajėgos yra vienas iš padalinių Libijos reguliariosiose ginkluotosiose pajėgose, kurios palaiko maištingą generolą Khalifą Haftarą, tačiau nėra jam pavaldžios.

Kh.Haftaras gegužės viduryje prieš radikalių islamistų grupuotes Bengazyje pradėjo puolimą, pavadintą operacija „Orumas“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.