aA
Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovas antradienį, likus dešimčiai mėnesių iki visuotinių rinkimų, pristatė naujas priemones imigracijai pažaboti, siekdamas palenkti į savo pusę euroskeptiškai nusiteikusius rinkėjus.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas
© AP/Scanpix

„Vykdome permainas, kad Britanijos žmonių interesai būtų svarbiausi“, - rašo Davidas Cameronas laikraščio „The Telegraph“ redakcinėje skiltyje.

Premjero centro dešinės Konservatorių partija siekia susigrąžinti rinkėjų, kurie gegužę vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą balsavo už euroskeptišką ir antiimigracinę Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partiją (UKIP), paramą.

D.Camerono straipsnyje pateikiama virtinė priemonių, kurių jau buvo imtasi siekiant apriboti imigraciją į Britaniją. Tarp šių priemonių yra imigrantų iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių srauto apribojimas ir koledžų, kurie galimai prisideda prie nelegalios imigracijos, uždarymas.

Premjeras taip pat paskelbė virtinę naujų priemonių, dalis kurių skirta apriboti imigrantų srautą iš ES valstybių narių.

Nuo šiol emigrantams iš Europos bedarbio pašalpos bus mokamos tik tris mėnesius vietoje buvusių šešių mėnesių, nurodė D.Cameronas.

Vyriausybė taip pat „smarkiai apribos“ automatinį skelbimų apie laisvas darbo vietas Britanijoje talpinimą bendrame ES portale, kai tie darbo pasiūlymai yra pateikiami nacionaliniame tinklalapyje.

Įdarbinimo agentūroms taip pat bus draudžiama siūlyti darbą Britanijoje išimtinai žmonėms iš užsienio ir reikalaujama, kad jos darbo pasiūlymus taip pat skelbtų anglų kalba Britanijoje.

Vyriausybė siekia palengvinti nelegalių imigrantų identifikavimą ir jų deportavimą. Šiuo tikslu nuo lapkričio gyvenamojo būsto nuomotojai bus teisiškai įpareigoti tikrinti nuomininkų imigracinį statusą.

Gruodį taip pat įsigalios naujos taisyklės, dėl kurių nelegalūs imigrantai negalės atsidaryti sąskaitos banke, nurodė vyriausybės vadovas.

Be to, vyriausybė pradėjo anuliuoti nelegalių imigrantų vairuotojo pažymėjimus, kurių neteko jau 3 150 asmenų, pridūrė D.Cameronas.

Koledžai bus spaudžiami nuodugniai tikrinti būsimus studentus, kad tarp jų nepakliūtų asmenų, kuriems gali būti atsisakyta išduoti vizas. Mokymo įstaigos praras licencijas, jei tarp priimamų studentų bus 10 proc. asmenų, kuriems atsisakyta išduoti leidimus, nurodė D.Cameronas.

Opozicinė centro kairės Leiboristų partija pagal populiarumą nedideliu atotrūkiu lenkia konservatorius.

Antradienį paskelbti „ComRes“ tyrimo rezultatai rodo, kad leiboristus remia 33 proc. respondentų, konservatorius - 27 proc., o UKIP - 17 proc. rinkėjų.

D.Cameronas yra pažadėjęs surengti referendumą dėl šalies pasitraukimo iš ES, jei bus perrinktas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.