Anot BP, dėl Ukrainos krizės paskelbtos sankcijos kol kas neturėjo įtakos verslui. Tačiau naftos milžinė perspėjo, kad tolesnės sankcijos gali turėti padarinių.

BP turi apie 20 proc. Rusijos energetikos milžinės "Rosneft" akcijų.

"Bet kokia trintis su bendrove "Rosneft" ar ekonominių sankcijų plėtra, gali atsiliepti mūsų verslui ir strateginiams uždaviniams Rusijoje, mūsų pajamoms, gavybos ir atsargų apimtims, mūsų investicijoms į "Rosneft" ir mūsų reputacijai", - sakė BP atstovas.

Kaip jau buvo skelbta, Europos Sąjunga (ES) antradienį dėl Ukrainos konflikto ruošiasi paskelbti naujas sankcijas Rusijai, kurios bus nukreiptos prieš šalies finansinį, energetikos ir gynybos sektorius.Tikimasi, kad ES ambasadoriai antradienį posėdyje Briuselyje susitars dėl naujų sankcijų Rusijai. Manoma, kad tarp baudžiamųjų priemonių gali būti paskelbtas ES kapitalo rinkų uždarymas valstybiniams Rusijos bankams, ginklų pardavimo Maskvai embargas ir energetikos bei dvejopo naudojimo technologijų aprūpinimo apribojimas. Naujos ES sankcijos įsigalios praėjus 24 valandoms po 28 ES narių sudaryto susitarimo.

BP prognozėmis, trečiąjį metų ketvirtį gavybos apimtys bus mažesnės nei antrąjį dėl "planuojamų radikalių pokyčių ir sezoninių remonto darbų Aliaskoje ir Meksikos įlankoje".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)