aA
Tiek dabartinė valdančioji dauguma, tiek rinkimus ketinančios laimėti partijos siekia, kad jų valdymo metu būtų suformuota Klaipėdos uosto administracija ir pasirašytos sutartys dėl laisvojo uosto statuso suteikimo ūkio subjektams.
Prezidentūra
© DELFI
Tai trečiadienį spaudos konferencijoje pareiškė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Albertas Šimėnas.

Krikščionis demokratas A. Šimėnas komentavo Seimo svarstomas Klaipėdos uosto statusą ir plėtrą reglamentuojančių įstatymų pataisas.

Liepą prezidentas Valdas Adamkus vetavo minėtųjų šešių įstatymų pluoštą. Rugpjūčio pabaigoje valdančiosios daugumos ir Prezidentūros atstovų susitikime buvo sutarta, jog prezidentas neprieštaraus, kad įstatymai dėl Klaipėdos uosto statuso ir plėtros įsigaliotų spalio 1 dieną, jei Seimas atsižvelgs į prezidento pastabas.

Seimui svarstyti yra pateiktos krikščionio demokrato A. Šimėno, konservatoriaus Stasio Malkevičiaus ir centristų Kęstučio Trapiko bei Romualdo Ozolo pataisos šiems įstatymams.

Tačiau trečiadienį A. Šimėnas prognozavo, jog prezidentas gali nepasirašyti šių įstatymų pataisų, jeigu bus priimtas tik konservatorių siūlymas.

"Jeigu konservatoriai nesutiks daryti tam tikrų kompromisų ir nesutiks priimti nuostatų, kurias mes siūlome, tai galimybių, kad įstatymo pataisos bus pasirašytos Prezidentūroje, nėra", sakė A. Šimėnas.

"Prezidentūros interesas yra visiškai aiškus ir teisingas - kad įstatyme būtų pašalintos nepakankamai griežtos formuluotės, kurios sudaro sąlygas didesnei valdininkų laisvei negu to tikrai reikėtų", sakė A. Šimėnas.

Prezidentą, A. Šimėno nuomone, bus galima įtarti kokių nors interesų protegavimu tik tuomet, jeigu įvykdžius visus reikalavimus, jis atidėlios įstatymų pasirašymą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.