aA
Seimo narys Petras Gražulis teisme nebeturės aiškintis dėl skandalingųjų įvykių per Lietuvos gėjų lygos organizuotas eitynes „Už lygybę“.
Sulaikytas Petras Gražulis
Sulaikytas Petras Gražulis
© DELFI / Kiril Čachovskij

Vilniaus miesto apylinkės teismas nutarė nutraukti parlamentarui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams – procesas nutrauktas suėjus patraukimo atsakomybėn senaties terminui.

Teisti P. Gražulio dar praėjusį rudenį neleido Seimas, tačiau jo bylos teisėjai negalėjo nutraukti, kol nesuėjo senatis. Toks parlamentarų sutikimas buvo būtinas, nes už policijos pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymą, taip pat jo garbės ir orumo įžeidimą įstatymas užtraukia ne tik baudą nuo 300 iki 500 litų, bet ir administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų.

Pažeidimo protokolas Seimo nariui buvo surašytas dėl įvykių prieš pat homoseksualų eitynes Vilniuje prėjusių metų liepos 27-ąją – P. Gražulis buvo sulaikytas, kai su šių eitynių priešininkais bandė prasibrauti pro policininkų užkardą.

P. Gražuliui jau skirta 200 litų bauda už tai, kad jis renginio metu Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą „Stop“ juostą.

„P. Gražulio veiksmai panaudojant prieš pareigūnus smurtą rodo nepagarbą policijai, skatina kitus asmenis nesiskaityti su teisėtais pareigūnų nurodymais ir yra nesuderinami su Seimo nario statusu“, – yra teigę pareigūnai.

Per šias eitynes buvo sulaikytas ir buvęs Seimo narys Vytautas Šustauskas – jį teismas iš pradžių buvo nubaudęs, bet vėliau apeliacinės instancijos teisėjai procesą nutraukė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.